Salkkareiden Ainolle sijaisnäyttelijä – Jasmin Voutilaista tuurannut Jessica Öystilä kertoo haasteellisimman asian roolissa

Jasmin Voutilainen sekoitetaan usein roolihahmoonsa Aino Kaukovaaraan 1:19
Jasmin Voutilainen kertoi hiljattain MTV Uutisten haastattelussa, että hänet sekoitetaan usein roolihahmoonsa Aino Kaukovaaraan.

Jessica Öystilä tuurasi Jasmin Voutilaista Salatuissa elämissä.

Pihlajakadulla nähdään ensi viikolla uusi kasvo, kun Aino Kaukovaaran roolia Salattuihin elämiin hyppää hetkellisesti tekemään Jessica Öystilä. Öystilä toimi Ainoa näyttelevän Jasmin Voutilaisen sijaisena muutaman viikon ajan.

– Olin sairaslomalla pari viikkoa kesken kiihkeimmän tuotantokauden, jolloin Ainolla oli paljon kohtauksia. Koska kohtauksia ei voi loputtomasti kasautua tulevaisuuteen, oli turvauduttava sijaiseen ja onneksi sellainen nopeasti löytyi, Voutilainen kertoo.

Öystilän näyttelemät kohtaukset on jo kuvattu, ja Voutilainenkin on jo palannut sairauslomaltaan takaisin kuvauksiin.

Salatuissa elämissä on aikaisemminkin jouduttu turvautumaan sijaisnäyttelijöihin. Näin ollen tilanne oli tuotannolle jo ennestään tuttu.

– Tällaisen päivittäissarjan tekeminen on nykyolosuhteessa sikäli haastavaa, että kovin montaa kohtausta ei voi siirtää kuvattavaksi myöhemmin. Juna vaan yksinkertaisesti kulkee eteenpäin ja tuotantokauden päätös häämöttää aina horisontissa, ohjelman vastaava tuottaja Marko Äijö kertoo.

Äijön mukaan hahmojen tarinat on kirjoitettu jo kuukausia ennen kohtausten kuvaamista.

– Ainonkin kaltaisen keskeisen hahmon tarina liittyy jo niin moneen muuhun hahmoon, että joskus tulee tällaisia tilanteita. Ihmisiä kun ollaan, niin poissaolot kuuluvat elämään, joskus ne vaan osuvat vähän kiireisempään kohtaan, hän jatkaa.

Äijö kertoo, että normaaliolosuhteissa kohtauksia olisi voinut viivästyttää muutamia viikkoja. Pandemia on kuitenkin aiheuttanut haasteita sekä käsikirjoittajille että tuotannolle, jolloin viivästyksille ei ole varaa.

– Homma pysyy hanskassa, kun emme ota riskejä silloin kun se ei ole täysin välttämätöntä, Äijö toteaa.

Jännittävää ja innostavaa

Öystilä kertoo MTV Uutisille, että uuteen rooliin lyhyellä varoitusajalla hyppääminen oli aluksi jännittävää.

– Tuntui se ehkä aluksi jännältä, mutta sitten kaikki tapahtui niin nopeasti ja pääsi heti mukaan, niin en ehtinyt ehkä ajatella tai alkaa stressaamaan. Minä olin enemmänkin niin innoissani päästyäni mukaan, hän kertoo.

Aino Kaukovaara nähtiin Salatuissa elämissä ensimmäisen kerran vuosina 2008–2010 Janna Ilmarisen näyttelemänä. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen hahmo palasi sarjaan vuonna 2018 Voutilaisen esittämänä.

Öystilän mukaan haasteellisinta oli hypätä tekemään toisen näyttelijän roolia, joka on jo saanut omanlaisen muotonsa vuosien saatossa.

– Ehkä se minua jännitti, että pystynkö tekemään sen yhtä hyvin, mutta tein sen niin hyvin kuin pystyin. Minulle kaikista tärkeintä oli, että mitä Jasmin ajattelee. Tykkääkö hän siitä lopputuloksesta, kun minä kuitenkin tein sitä hänen rooliaan, Öystilä pohtii.

Öystilä kertoo sijaistamisen menneen kuitenkin hyvin ja että on onnellinen ja kiitollinen päästyään osaksi Salkkarit-porukkaa. Jos kutsu Pihlajakadulle kävisi joskus uudelleen, olisi hän valmis palaamaan takaisin.

– Ihan varmasti menisin takaisin sinne, hän toteaa.

Öystilä on näytellyt aikaisemmin Ylen Nörtti: DragonSlayer666 -sarjassa, sekä Nelosen Keihäsmatkat -sarjassa. Lisäksi hän on tehnyt pienrooleja muun muassa Ylen Modernit miehet -draamakomediasarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat