Granlund ja Koivu löivät puuta uuniin viimeisellä minuutilla – Minnesotalta eriskummallinen maali

Mikael Granlund ja Mikko Koivu sinetöivät Minnesota Wildin 4–1-voiton Los Angeles Kingsistä osumalla kumpikin varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla tyhjään maaliin.

Pääkuvan videolla Dallasin Miro Heiskasen NHL-uran avausmaali.

Los Angeles pelasi ylivoimaa ilman maalivahtia, kun menossa oli tuima kamppailu kiekosta Wildin puolustusalueen keskustassa. Lopulta Mikael Granlund pääsi miekkailun päätteeksi pelivälineeseen käsiksi ja sihtasi sen omalta alueelta Kings-maaliin, samalla jäähän kaatuen. Granlundin osuma vei Minnesotan 3–1-johtoon ajassa 59.15 (video NHL:n verkkosivuilla).

Vain 21 sekuntia myöhemmin asialla oli ottelun viimeisen iskenyt Mikko Koivu. Koivu taisteli puolustusalueen aloituksessa tasapäisesti Kingsin Michael Amadiota vastaan, minkä jälkeen kiekkoon iski Wildin Eric Fehr. Fehr jakoi lyhyen syötön vasemmalle puolelleen Koivulle ja Koivu lähetti kiekon keskialueelta tyhjiin (video NHL:n verkkosivuilla).

Minnesotan aiemmista maaleista vastasivat Fehr ja 2–0-voittomaalin tehnyt Jonas Brodin. Fehrin viimeistelemä avausosuma oli ottelun erikoisin: hän liukui kiekon varusteillaan Marcus Folignon syötöstä maaliin kyljellään jäässä ollessaan.

Kingsin ainokaisen, 1–2-kavennuksen, iski terävällä rannelaukauksella Kyle Clifford.

Kauden ensimmäiset kolme otteluaan tehoitta pelannut Granlund on vertynyt nyt kuuden ottelun pisteputkeen, jonka aikana hän on nakuttanut tehot 4+3=7. Koivulla on kahdeksasta ottelustaan kasassa pinnat 2+4=6.

Lue myös:

    Uusimmat