Mainos

Grahn-Laasonen: Maahanmuuttajien kotouttaminen tehotonta

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) arvioi, että nykyinen maahanmuuttajien kotouttamisen malli on osoittautunut tehottomaksi.

Hänen mukaansa jopa vuosien mittainen kielen opiskelu yksinomaan maahanmuuttajista koostuvissa ryhmissä ilman vuorovaikutusta muun yhteiskunnan kanssa on tehotonta.

Grahn-Laasosen mukaan on kuljettava kohti järjestelmää, jossa kielenopetus yhdistetään muuhun koulutukseen ja työntekoon.

– Vanhoja jäykkiä järjestelmiä on uudistettava. Polkuja opiskelemaan ja työelämään on nopeutettava. Nykyiset reitit koulutukseen ja työelämään ovat pitkiä, sisältävät tyhjäkäyntiä, päällekkäisyyksiä ja joskus myös epätarkoituksenmukaisia opintoja, Grahn-Laasonen sanoo.

Hän huomauttaa, että maahanmuuttajataustaiset opettajat ovat resurssi, jota on ehdottomasti hyödynnettävä.

Grahn-Laasonen osallistui torstaina EU-maiden opetusministereiden kokoukseen, jonka aiheena oli turvapaikanhakijoiden tilanne.

– Meillä on paljon opittavaa maista, joilla on paljon pidempi kokemus maahanmuuttajien kotouttamisesta. Voimme myös ajatuksia vaihtamalla välttää joitakin virheitä, joita muualla on tehty, Grahn-Laasonen kertoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja