Mainos

STTK: Hallitusohjelmaan kirjattava laaja työperäisen maahanmuuton ohjelma – "Lupamenettely kestää aivan liian kauan"

2:00

STTK esittää seuraavalle hallitukselle laajaa yhteiskuntapoliittista ohjelmaa työperäisen maahanmuuton vahvistamiseksi. 

Puheenjohtaja Antti Palolan mukaan huomiota tulisi kiinnittää nykyistä aktiivisemmin muun muassa Suomen houkuttelevuuteen, kotoutumiseen, koulutukseen, kielitaitoon ja palkkaukseen.

– Meillä on esimerkkejä siitä, että työntekijöitä on ollut Suomessa alipalkattuina. Myös esimerkiksi lupamenettely kestää nykyisin aivan liian kaun. 

Sisäministeri Kai Mykkänen allekirjoittaa työperäisen maahanmuuton tärkeyden. Mykkäsen mukaan jo 10 000 työperäisen maahanmuuttajan vuotuinen lisäys parantaisi huomattavasti tulevaisuuden eläkkeiden ja palveluiden rahoitusta.

– Sisäministeriössä tehdään parhaillaan töitä sen eteen, että lupajärjestelmä tänne muuttaville olisi mahdollisimman sujuva. Tarkoitus on, että ensi vuonna maksimiaika tavallisissa työluvissa olisi kaksi kuukautta, ja erityisasiantuntijoiden kohdalla muutama viikko. 

Maahanmuuttajista lisää työntekijöitä

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan riittävän työvoiman saatavuudessa riittää haasteita. 

– Siitä näkökulmasta Palolan aloite on hyvä. Mutta täytyy todeta, että Suomessa täytyy noudattaa työehtosopimuksia. Meillä tulee olla samat säännöt ja laki poikkeuksetta. 

Väestöennusteen mukaan työikäisen väestön odotetaan vähenevän vuoteen 2030 mennessä lähes 60 000 nykyisestä. Jos maahanmuuttoa ei huomioitaisi, putoaisi työikäisten määrä yli kolminkertaisesti. 

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja