Mainos

Gore: Demokratia voitti

Demokraattiehdokas Al Goren mukaan Floridan korkeimman oikeuden tuore päätös oli demokratian voitto ja perustuslain mukainen päätös.

-

Demokraattien presidenttiehdokas Al Gore kommentoi tuoreeltaan päätöstä, joka salli käsinlaskettujen äänten mukaanottamisen osavaltion vaalitulokseen.

Gore esitti jälleen, että hän ja George W. Bush tapaisivat pikaisesti ja osoittaisivat siten maalle, että tärkeintä on maan etu, ei vaalin voitto. Gore sanoi myös, että kummankin ehdokkaan pitää nyt keskittyä siirtymäkauden valmisteluihin, jotta vallanvaihto sujuisi ilman ongelmia.

Oikeus antoi päätöksenä varhain aamulla Suomen aikaa. Sen mukaan kolmen piirikunnan. Browardin, Miami-Daden ja Palm Beachin käsinlasketut äänet on otettava mukaan äänestystulokseen.

Päätös oli merkittävä voitto Gore leirille kaksi viikkoa kestäneessä Floridan äänestystuloksesta käydyssä kiistassa. Goren kannattajat uskovat, että hän pystyy keräämään uudelleenlaskennan aikana niin paljon ääniä, että hän voittaa osavaltion 25 valitsijamiestä ja samalla koko presidentinvaalin.

Viranomaiset vakuuttavat: Äänet ehditään laskea

Palm Beachin piirikunnan viranomaiset vakuuttavat, että kaikki äänet ehditään laskea käsin ennen määräajan päättymistä maanantaina iltapäivällä Suomen aikaa. Floridan korkeimman oikeuden antamaa määräaikaa on pidetty tiukkana torstaina alkavan kiitospäiväviikonlopun - amerikkalaisten tärkeimmän perhejuhlan - vuoksi.

Palm Beachin 460 000 äänestä oli tänä aamuna Suomen aikaa laskettu käsin 78 prosenttia, kertoi piirikunnan tiedottaja Denise Cote. Eilis-iltana keskeytettyä tarkistuslaskentaa jatketaan tänään. Huomenna ääntenlaskijat viettävät muiden amerikkalaisten tavoin kiitospäivää, mutta he jatkavat laskentaa perjantaina ja lauantaina. Lauantaiksi voidaan tarvittaessa pyytää avuksi lisävoimia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.