Google teki 22 miljoonan dollarin sijoituksen KaiOS-käyttöjärjestelmään – käytössä myös uudessa Nokia-banaanipuhelimessa

Google on tehnyt 22 miljoonan dollarin sijoituksen älykästä peruspuhelinkäyttöjärjestelmää kehittävää KaiOS Technologiesiin.

KaiOS-käyttöjärjestelmä on käytössä muun muassa intialaisoperaattori Reliance Jion erittäin suositussa JioPhone-puhelimessa, mutta myös Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global on ottamassa sen käyttöön omissa peruspuhelimissaan. Ensimmäinen Nokia-puhelin KaiOS:llä on helmikuun lopulla julkistettu uusi banaanipuhelin Nokia 8110 4G, joka Suomessa on tulossa myyntiin nyt heinäkuussa.

KaiOS:n Google-diilin osa on ollut myös Googlen palveluiden – Google Assistant, Google Maps, YouTube ja Google-haku – tuominen sovelluksina saataville KaiOS:lle. KaiOS-sovellukset perustuvat verkkosivuteknologioille, kuten HTML5, JavaScript ja CSS.

KaiOS:llä varustettuja puhelimia on käytössä jo 30 miljoonaa. Laitevalmistajakumppaneita ovat muun muassa kiinalainen Alcatel- ja BlackBerry-puhelimista tunnettu TCL sekä intialainen Micromax.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja