Onko sinulla Nexus? Nyt kannattaa päivittää

Google on ilmoittanut julkaisseensa uuden tietoturvapäivituksen Nexus-laitteille. Paketista löytyy laastari useisiin kriittisiin ja vakaviin haavoittuvuuksiin. Päivitys tulee saataville lukuisille laitteille uusista iäkkäämpiin.

Google avaa turvatiedotteessaan uuden päivityksen sisältöä. Tuorein tietoturvapäivitys paikkaa jopa kymmenen haavoittuvuutta, joista yksi on luokiteltu keskivakavaksi, neljä erittäin vakavaksi ja viisi kriittiseksi.

Googlen mukaan joukon vakavimmat aukot saattaisivat sallia koodien suorittamisen laitteessa etäältä. Hyökkääjälle mahdollisuus voi aueta esimerkiksi yhteisen langattoman verkon tai mediatiedostojen käsittelyn kautta.

Tietoturvapäivityksen jakaminen Nexus-laitteille alkoi maanantaina. Päivitettävien laitteiden lista yltää uusista Nexus 5X ja Nexus 6P -puhelimista aina Nexus 10 -tablettiin asti. Nexus 10 on jo yli kolme vuotta vanha laite ja esiteltiin alun perin vuonna 2012. Verkosta ladattavan OTA-päivityksen lisäksi tarjolla ovat itse ladattavat ja asennettavat ohjelmistokuvatiedostot, joiden asentaminen on suositeltavaa vain kokeneille käyttäjille.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja