Golfhistorian suurin palkintopotti jakoon! Ennennäkemätön pelisysteemi maksimoi katsojien jännityksen

Elokuvateatteri eristetty laajalta alueelta Denverissä 2:58

Golfin PGA-kiertueen kauden päätösturnauksessa, Tour Championshipissä, jaetaan tällä viikolla lajihistorian suurimmat palkintorahat. 

MAINOS

Golfin PGA Tour Championship suorina lähetyksinä C Morella torstaista sunnuntaihin!

C Moren sivulle pääset tästä

Atlantassa järjestettävän turnauksen, johon pääsee mukaan maailman 30 kärkigolfaria, palkintopotti on tänä vuonna ennätysmäinen 70 miljoonaa dollaria (reilut 63 miljoonaa euroa). Koko kiertueen voittajalle on luvassa viimevuotisen 10 miljoonan dollarin sijaan nyt 15 miljoonaa (13,5 miljoonaa euroa). 

Myös turnauksen sääntöihin on tullut merkittäviä muutoksia. Vielä viime vuonna Tour Championship oli yksittäinen turnaus, jonka tulokset vaikuttivat normaaliin tapaan pelaajien rankingiin kauden päätteeksi. Tuon listan ykkönen nappasi kiertueen voitosta jaetun pääpotin, minkä lisäksi turnauksen voitosta jaettiin oma palkintoraha. 

Täksi vuodeksi tullut sääntöuudistus muuttaa pelaajien lähtöasetelmia päätösturnaukseen. Rankingia johtava Justin Thomas lähtee torstaina kisaan -10 lyönnin asemista. Aloitustulos heikkenee pelaajan rankingin mukaan niin, että listalla sijoilla 26-30 olevat golfarit aloittavat par-tuloksesta.

PGA-kiertueen päätösturnaukseen lähdetään rankingin perusteella jaetuista lähtöasetelmista. Justin Thomas lähtee matkaan tilanteesta -10 ja niin edelleen. Kuvakaappaus PGA:n verkkosivuilta. Juttu jatkuu kuvan alla. 

golffi
 

Lisäksi turnauksesta ei jaeta enää erillistä turnauspottia, vaan se pelaaja, joka on sunnuntaina ykkönen, on koko kauden PGA-pääpalkinnon voittaja ja 15 miljoonan dollarin palkintoshekin saaja. Thomasilla on tähän parhaat lähtöasemat rankingin perusteella. 

– Kun turnaus alkaa, jokainen fani tietää välittömästi kisan tilanteen sen eri vaiheissa ja mitä pelaajilla on panoksena. Ja myös pelaajat tietävät tilanteen koko ajan, PGA-kiertueen komissaari Jay Monahan kommentoi viitateen vanhaan systeemiin, jossa pelaajien sijoitus kauden päätösrankingissa muuttui jatkuvasti turnauksen tilanteen mukaan. 

Palkintorahat ovat voittajankin takana hulppeat. Toiseksi tullut nappaa viiden miljoonan potin, kolmanneksi selvinnyt neljä miljoonaa ja kymmenennestäkin paikasta irtoaa vielä 830 000 dollaria. 

Turnauksen puolustava mestari Tiger Woods ei selviytynyt tämän vuoden huipennukseen, vaikka voitti aiemmin tällä kaudella Mastersin, uransa 15. suurturnauksen. 

Suora lähetys turnauksen avauskierroksesta alkaa C More Sport 2:lla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa torstaina klo 20!

Lue myös:

    Uusimmat