Golf-kilpakauden avaus sai käsittämättömän lopun – Roope Kakko teki ”Hollywood” -nousun hole-in-onen avulla

Golfin Finnish Tourin avauskilpailusta Vihdissä ei puuttunut draamaa, kun sekä miesten että naisten kilpailun päätöskierroksella nähtiin golfissa verrattain harvinainen hole-in-one. Naisten kilpailussa edes golfarin unelma ei riittänyt voittoon.

– Lauantaina tuntui lyönti tosi hyvältä, mutta tänään ei. Holari siinä kasilla piristi mieltä kummasti, mutta vähän on peli vielä ruosteista, kun olen vasta kolme viikkoa harjoitellut taas lajia, jaetulle kakkossijalle taipunut Noora Komulainen kertasi.

Kilpailun voittoon nousi peräti seitsemän lyönnin takamatkalta Niina Liias. Liias takoi sunnuntaina viikonlopun parhaan tuloksen 65 lyöntiä (7 alle parin), mikä riitti voittoon ohi Komulaisen ja Sanna Nuutisen.

– Starttasin birdiellä ja sain hyvän fiiliksen siihen alkuun. Lyönnit rupesivat sujumaan ja puttasin hyvin. En edes tiennyt maalin tullessa olevani kärjessä, pelasin vain omaa peliä, Liias pohti.

Kaivattu paluu arkeen

Euroopan ammattilaiskiertuetta kiertävälle kolmikolle kotimaisen kauden avauskilpailu oli mielekäs paluu arkeen.

– Tässä tulee samanlainen kisarutiini kuin kisaviikolla. Kaksi päivää ennen kisaa en edes tiennyt, mihin pallo lähtee. Oli tosi kiva tehdä ne valmistavat treenit, mitä ei ole saanut tehdä, Komulainen sanoi.

Kakkossijaa jakanut Nuutinen on kehittänyt hermojaan kisatauolla pienellä vedonlyönnillä.

– Rehellisesti sanottuna tämäkin kisa jännitti, mikä yllätti. Olen pelannut kavereiden kanssa paljon 18 reiän kierroksia pienellä panoksella, mikä sekin on hyvää harjoitusta. Kyllä se jännittää yhtä paljon pelata 10 eurosta, vaikka tourilla voi olla 30  000 pelissä, Nuutinen mietti.

Kakko taikoi voiton tyhjästä

Päivän toinen holari nähtiin miesten kilpailun lopussa, missä sitä Roope Kakolta jo liki vaadittiin. Samassa ryhmässä pelannut Matias Honkala oli pelannut etuysillä huiman tuloksen kahdeksan alle ja ottanut neljän lyönnin johdon. Kakko vastasi lyömällä 16:lla reiällä eaglen.

– Peli oli selvä, kun olin neljä perässä. Mielessä kyti ajatus, että tähän voi kakkosen tehdä. Löin bunkkeriin, mutta siitä sisään, ja pääsin kahden lyönnin päähän, Kakko kertasi.

17:llä Kakko löi pallon yhdellä yrittämällä reikään.

– Mietin, että jos saan kaksi birdieä loppuun niin on sauma päästä uusintaan. Holari ei tietenkään käynyt edes mielessä, sehän on sama kuin voittaisi lotossa! Ei tuollaista ole ennen käynyt, ihan Hollywood-elokuvakamaa, Kakko mietti satumaista lopetustaan.

Kakon voitto oli karata päätösreiällä heikkoon lähestymiseen, mutta toisella uusintareiällä hän lopulta päihitti Honkalan.

– Siinä meni kasetti vähän sekaisin, kun löi bunkkerista sisään ja holarin sisään. Hedelmäpeli pyöri päässä, Kakko nauroi lopun ainoaa keskittymisen herpaantumista.

Lue myös:

    Uusimmat