Mainos

Golden Globe -voittaja James Franco kiistää ahdistelusyytökset – "Jos olen tehnyt väärin, haluan korjata asian"

Näyttelijä James Franco ei myönnä ahdistelleensa seksuaalisesti näyttelijäkollegaansa.

Muun muassa Hämähäkkimies-elokuvasarjasta sekä Spring Breakers- (2012), Milk- (2008) ja Pineapple Express – ohutta yläpilveä (2008) -elokuvista tuttua näyttelijä James Francoa, 39, syytetään seksuaalisesta ahdistelusta.

Näyttelijä Ally Sheedy mainitsi Francon ja toisen näyttelijätähden, Christian Slaterin MeToo-aiheisissa twiiteissään sunnuntaisen Golden Globe -gaalan yhteydessä.

– James Franco juuri voitti. Olkaa kilttejä, älkääkä ikinä kysykö, miksi lähdin elokuva/tv-alalta, Sheedy kirjoitti Twitterissä Francon asteltua lavalle vastaanottamaan palkintoa parhaasta miespääosasta.

– Ok, odottakaa. Moikka. Christian Slater ja James Franco esillä Golden Globes -gaalassa, Sheedy jatkoi ja lisäsi mukaan MeToo-aihetunnisteen.

Muun muassa vuoden 1985 hittielokuvissa Breakfast Club ja Treffit Elmossa näytellyt Sheedy, 55, poisti twiittinsä lyhyen ajan kuluttua.

"Kunnioitan häntä suuresti"

James Franco ja Sheedy työskentelivät yhdessä vuonna 2014 Francon ohjaamassa näytelmässä The Long Shrift. Kun Sheedystä tehtiin henkilöhaastattelua The New York Timesiin, hän halasi Francoa toimittajan edessä ja kutsui häntä 'kauniiksi ja reiluksi mieheksi'.

Golden Globe -gaalassa näyttelijällä oli mustassa puvussaan Time's Up -kampanjan pinssi, jolla osoitetaan tukea seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneille.

James Franco vieraili eilen keskiviikkona Stephen Colbertin vetämässä Late Show -keskusteluohjelmassa.

– Tuen sekä Time's Up- että MeToo-kampanjoita. Kannatan muutosta, Franco sanoi haastattelussa Varietyn mukaan.

– Twitterissä liikkui juttuja, joita en ole lukenut, mutta olen kuullut niistä. 

Franco sanoi Colbertin haastattelussa, että hänellä ei ole aavistustakaan siitä, miten hän on ahdistellut Ally Shellyä.

– Minulla oli hänen kanssaan vain ja ainoastaan hauskaa työskennellessämme yhdessä. Kunnioitan häntä suuresti. En tiedä yhtään miksi hän järkyttyi ja miksi hän poisti twiittinsä. En voi puhua hänen puolestaan.

"Syytökset eivät ole perusteltuja"

Näyttelijä puhui myös muista ahdistelusyytöksistä.

– Olen ylpeä siitä, että olen ottanut elämässäni vastuun teoistani. Teen sen voidakseni hyvin. Teen niin aina, kun huomaan, että jokin asia on pielessä ja se pitää korjata. Teen töitä asian eteen, Franco sanoi.

– Twitterissä minua kohtaan esitetyt syytökset eivät ole perusteltuja, mutta tuen täysin ihmisiä, jotka avaavat suunsa asiasta. Minusta se on vain hyvä asia ja tuen sitä täysin.

Franco jatkoi painottaen sitä, että hän haluaa korjata pielessä olevat asiat.

– Jos olen tehnyt väärin, haluan korjata asian. Minun pitää tehdä niin. En tiedä, mitä muuta voisin tehdä. Luulen, että koko homman pointti on siinä, että me kuuntelemme (uhreja). Minä olen valmis kuuntelemaan ja muuttamaan näkökulmiani. Haluan tehdä niin.

Ally Sheedy ei ole ainut ihminen, joka on ottanut puheeksi Francon menneisyyden. Vuonna 2014 uutisoitiin, että Franco oli harrastanut kyseenalaista viestien vaihtoa 17-vuotiaan kanssa Instagramissa.

Pian sen jälkeen, kun uutisointi Francon käytöksestä alkoi vuonna 2014, hän myönsi Live with Kelly and Michael -keskusteluohjelmassa lähettäneensä flirttailevia viestejä 17-vuotiaan tytön kanssa. Franco oli itse tuohon aikaan 35-vuotias.

Sittemmin useampi nainen on syyttänyt Francoa ahdistelusta.

0:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.