Rajuja väitteitä Golden Globe -voittajasta – seksuaalisesta ahdistelusta syytetty James Franco vetäytyi julkisuudesta

Parhaan miespääosan esittäjän Golden Globen pokannut James Franco palkittiin eilen Critics' Choice Awards -gaalassa. Mies loisti kuitenkin poissaolollaan.

Näyttelijä James Franco, 39, on keskellä ahdistelukohua. Parhaan miespääosan Golden Globen sunnuntaina saanut Franco palkittiin eilen torstaina arvostetulla Critics' Choice -palkinnolla.

Franco ei osallistunut Santa Monicassa Kaliforniassa järjestettyyn gaalaan. Miehen kollega Walton Goggins haki palkinnon hänen puolestaan.

Los Angeles Times julkaisi eilen artikkelin, jossa viisi naista syyttää palkinnon roolistaan The Disaster Artist -elokuvassa voittanutta James Francoa seksuaalisesta ahdistelusta.

Osa Los Angeles Timesin haastattelemista naisista väitti joutuneensa Francon ahdistelun ja jopa hyväksikäytön kohteeksi Francon Studio4-näyttelijäkoulussa.

Francon sanotaan vaatineen opiskelijoiltaan tietyissä harjoituksissa yläosattomuutta. Näyttelijä Sarah Tither-Kaplan kertoo Francon ottaneen orgioita esittävää kohtausta kuvatessa naisten sukupuolielimiä suojanneet muovikalvot pois.

James Francon vuonna 2014 perustama, Los Angelesissa ja New Yorkissa toiminut koulu suljettiin yllättäen ilman ennakkotietoa viime lokakuussa.

Näyttelijätähden lakimies kiistää kaikki Francoa vastaan esitetyt syytökset.

Ensimmäiset syytökset jo vuosia sitten

Ensimmäiset syytökset ahdistelusta levisivät Francoa kohtaan Golden Globe -gaalan aikana Twitterissä. Näyttelijä Ally Sheedy mainitsi hänet ja toisen näyttelijätähden, Christian Slaterin MeToo-aiheisissa twiiteissään.

– James Franco juuri voitti. Olkaa kilttejä, älkääkä ikinä kysykö, miksi lähdin elokuva/tv-alalta, Sheedy kirjoitti Twitterissä Francon asteltua lavalle vastaanottamaan palkintoa parhaasta miespääosasta.

Sheedy poisti sittemmin twiittinsä. Franco ja Sheedy työskentelivät yhdessä vuonna 2014 Francon ohjaamassa näytelmässä The Long Shrift.

James Franco vieraili alkuviikolla Stephen Colbertin isännöimässä keskusteluohjelmassa.

– Olen ylpeä siitä, että olen ottanut elämässäni vastuun teoistani. Teen sen voidakseni hyvin. Teen niin aina, kun huomaan, että jokin asia on pielessä ja se pitää korjata. Teen töitä asian eteen, Franco sanoi.

– Twitterissä minua kohtaan esitetyt syytökset eivät ole perusteltuja, mutta tuen täysin ihmisiä, jotka avaavat suunsa asiasta. Minusta se on vain hyvä asia ja tuen sitä täysin.

Franco painotti sitä, että hän haluaa korjata pielessä olevat asiat.

– Jos olen tehnyt väärin, haluan korjata asian. Minun pitää tehdä niin. En tiedä, mitä muuta voisin tehdä. Luulen, että koko homman pointti on siinä, että me kuuntelemme (uhreja). Minä olen valmis kuuntelemaan ja muuttamaan näkökulmiani. Haluan tehdä niin.

Vuonna 2014 uutisoitiin, että Franco oli harrastanut kyseenalaista viestien vaihtoa 17-vuotiaan kanssa Instagramissa.

Pian sen jälkeen, kun uutisointi Francon käytöksestä alkoi vuonna 2014, hän myönsi Live with Kelly and Michael -keskusteluohjelmassa lähettäneensä flirttailevia viestejä 17-vuotiaan tytön kanssa. Franco oli itse tuohon aikaan 35-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat