Gianluigi Buffon rikkoo ennätyksiä yli 40 vuotiaana – ”Kaikkien aikojen parhaita pelipaikallaan”

PSG:n maalivahti Gianluigi Buffon on lukeutunut maailman parhaisiin maalivahteihin 1990-luvun loppupuolelta asti. 41-vuotias italialainen siirtyi viikko sitten kilpailun nollapeliennätyksen haltijaksi pidettyään Manchester Unitedia vastaan 50. kerran maalinsa puhtaana.

Buffon siirtyi vuonna 2001 Parmasta Juventukseen 52 miljoonalla eurolla. Summa oli tuolloin maalivahtien siirtosummissa maailmanennätys.

Konkarivahti voitti Serie A:n yhdeksän kertaa, mutta Mestarien liiga on kiertänyt muutamasta finaalipaikasta huolimatta. PSG:ssä siihen on yhä relevantti mahdollisuus.

– Onhan se käsittämätön määrä nollapelejä, kun mietitään, että iso pelaajista ei pääse edes pelaamaan Mestarien liigassa 50 ottelua, C Moren asiantuntija ja entinen huippumaalivahti Antti Niemi kehui Buffonia.

Buffon ohitti nollapelitilastossa Porton maalinsuulla pelaavan Iker Casillasin, joka on pelannut Mestarien liiga -urallaan 49 nollapeliä.

– Minulle tulee kuitenkin mieleen hänen urastaan Mestarien liigan voiton puuttuminen, toinen asiantuntija Petri Pasanen muistutti.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat