Gerard Pique pelasti Barcelonan maaliviivalta, Gareth Balen riemulle kylmää kättä – katalonialaisyleisö esitti ison protestin Espanjalle

FC Barcelona ja Real Madrid väänsivät 0–0-tasapelin jalkapallon Espanjan liigan klassikko-ottelussa ja kärkitaistossa. Barcelonan pelastivat toppari Gerard Pique sekä videotarkistus, joka osoitti Real Madridin Gareth Balen maalia edeltäneen paitsion.

Ottelu eteni aaltoillen. Realin Casemiro puski 18. minuutilla pallon jo ohi Barcelona-maalivahti Marc-Andre ter Stegenin, mutta toppari Gerard Pique oli hänen takanaan viimeisenä lukkona ja putsasi pallon pois maaliviivalta.

Puolen tunnin paikkeilla Barcelonan Lionel Messillä oli edessään lähes tyhjä maali, mutta Real-kapteeni Sergio Ramos onnistui venyttämään jalkansa pallon tielle.

Toisella jaksolla Realin Gareth Bale tuikkasi pallon reppuun ja ehti jo tuulettaa onnistumista. Maalia edelsi kuitenkin paitsio, ja se hylättiin VAR-videotarkistuksen jälkeen. Casemiro keskitti pelivälineen Ferland Mendylle, ja Mendy oli aavistuksen paitsiossa, ennen kuin hän jatkoi pallon maalin eteen Balen viimeisteltäväksi.


Kannanottoja yleisöstä

Kohtaamista sävyttivät myös jännitteet: Barcelonan ja Real Madridin välit ovat kiristyneet viime vuosina myös politiikan myötä. Katalonia haluaa irtautua Espanjasta itsenäiseksi, mutta useita itsenäisyysliikkeen johtajia on hiljattain tuomittu vuosiksi vankilaan.

Katalonialaisyleisöltä nähtiinkin katsomossa kannanottoja. Katsojien pitelemissä banderolleissa luki "Freedom" eli "vapaus" ja "Spain, sit and talk" eli "Espanja, istukaa alas ja keskustelkaa".

Barcelona ja Real Madrid jatkavat tasapisteissä sarjan kärkikaksikkona 17 ottelun jälkeen. Kummallakin on kasassa 36 pinnaa.

Lue myös:

    Uusimmat