George Russellilta hätkähdyttävä huomio F1-voimasuhteista: "Mercedes ehkä kanssamme samassa veneessä"

Mercedeksen F1-auto saattaa olla asiakastallinsa Williamsin tavoin yliherkkä tuulen vaikutuksille radalla, Williamsin brittikuski George Russell epäilee. 

F1-sarjassa vaikeuksissa viime vuosina ollut Williams tavoitteli autoonsa tälle kaudelle enemmän downforcea, mutta tallin tekemät aggressiiviset aerodynamiikkaratkaisut näyttävät aiheuttavan sille ongelmia varsinkin tuulisissa olosuhteissa. 

George Russell oli Williams-autollaan ongelmissa niin kauden alla ajetuissa testeissä kuin Bahrainin avausosakilpailussakin. Molemmissa haasteita aiheutti Sakhirin radalla puhaltanut puuskittainen tuuli. 

Russelin mielestä olosuhteet olivat Williamsille pahimmat mahdolliset. Hän vertasi tallinsa ongelmia Mercedekseen, joka kärsi Bahrainissa auton epävakaasta peräpäästä. Lewis Hamilton voitti kisan vain vaivoin ennen Red Bullin Max Verstappenia, ja aika-ajoissa hollantilainen jätti Mersu-kuskit kauas taakseen.  

– Automme on nyt tällainen, ja asiat ovat monessa tallissa samalla tavalla. Aika näyttää, mutta uskon, että Mercedes on ehkä samassa veneessä, yhden kisan mestaruustallissa juuri Bahrainissa viime kaudella ajanut Russell kommentoi motorsport.comin mukaan.

– He (Mercedes) luultavasti kärsivät Bahrainissa enemmän kuin mitä tulevissa kisoissa. Red Bull ja Alfa Romeon kaltaiset tallit olivat puolestaan kilpailukykyisempiä verrattuna tuleviin kisoihin.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Imolassa. Se on hyvin erityyppinen rata verrattuna Bahrainin näyttämöön, sillä Imolassa on todella pitkiä suoria ja mutkatkin ovat nopeampi. Lisäksi rata on suojaisampi, minkä Russell uskoo sopivan Williamsille. 

– En välttämättä sano, että Imola on meille ratana ihan parhaimmistoa, mutta ainakin parempaa puoliskoa kisakalenterista, Russell summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat