Futispomo tuli katumapäälle Kylian Mbappen antamien haukkujen jälkeen – "Sorruin kömpelöön ilmaisuun"

Ranskan presidentti Emmanuel Macron lohduttaa pettynyttä Kylian Mbappea 0:26
Ranskan presidentti Emmanuel Macron lohdutti pettynyttä Kylian Mbappea Ranskan häviämän MM-finaalin jälkeen.

Ranskan jalkapalloliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Noel Le Graet joutui maanantaina selittämään ja pahoittelemaan lausuntoaan pelaajalegenda Zinedine Zidanesta. Le Graet murjaisi radiohaastattelussa, ettei hän olisi edes ottanut vastaan puhelua, jos Zidane olisi soittanut ja tarjoutunut Ranskan jalkapallomaajoukkueen valmentajaksi.

Le Graet, 81, vakuutteli maanantaina, ettei hän halunnut vähätellä sanoillaan Zidanea eikä tämän saavutuksia Real Madridin päävalmentajana. Puheenjohtaja selitti, että hän pyrki puolustamaan lauantaina jatkosopimuksen tehneen päävalmentajan Didier Deschampsin asemaa.

– Annoin RMC-radiokanavalle lausunnon, jota minun ei olisi pitänyt antaa. Toimittaja pyrki kahden suuren ranskalaisen jalkapallohahmon Didierin ja Zinedine Zidanen vastakkainasetteluun. Sorruin tilanteessa kömpelöön ilmaisuun, josta seurasi väärinkäsityksiä, Le Graet sanoi.

– Pyydän sanojani anteeksi. Ne eivät missään tapauksessa edusta käsitystäni Zidanesta pelaajana tai valmentajana.

Ministeri likisti puheenjohtajalta anteeksipyynnön

Zidane on valmentanut Real Madridin mestaruuksiin Espanjan liigassa ja Mestarien liigassa. Ranskassa pohdiskeltiin 18. joulukuuta pelatun MM-finaalin jälkeen, olisiko hän kiinnostunut korvaamaan Deschampsin maajoukkueen päävalmentajana.

Ranska hävisi MM-finaalin Argentiinalle, mutta Deschamps allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen Ranskan liiton kanssa. Samaan aikaan huhut kertovat, että Brasilia haluaisi Zidanen valmentajakseen.

Ranskan liittoa vuodesta 2011 johtanut Le Graet voi seuraavaksi joutua puolustamaan asemaansa, sillä hän suututti kommentillaan myös Ranskan urheiluministerin Amelie Oudea-Casteran. Ministeri vaati heti puheenjohtajan kohulausunnon jälkeen Le Graetilta julkista anteeksipyyntöä.

Lue myös:

    Uusimmat