Mainos

FT: Danske Bankin rahanpesuepäily luultua suurempi – kymmeniä miljardeja venäläisrahaa kierrätettiin pankin kautta

Tanskan suurimman pankkikonsernin Danske Bankin rahanpesuepäily paisuu. Sen Viron-konttorin kautta on pelkästään vuonna 2013 virrannut jopa 30 miljardin dollarin eli 26 miljardia euroa, jotka ovat peräisin Venäjältä tai entisistä Neuvostoliiton maista, kertoo Financial Times.

Asia käy ilmi selvityksestä, jonka pankki tilasi konsulttiyhtiö Promontory Financialilta. Danske Bank on myöntänyt laiminlyönnit rahanpesua estävien säännösten noudattamisessa, mutta rahavirtojen yhteyttä rahanpesuun ei ole vielä vahvistettu.

Financial Timesin mukaan rahavirtojen laajuus nostaa esiin kysymyksen siitä, miten laajasti konsernin johdossa tiedettiin asiasta. Suurten rahavirtojen on ollut pakko herättää kysymyksiä konsernin sisällä.

– Se on todella henkeäsalpaavan suuri summa noin pienelle konttorille. Noin suurta rahavirtaa ei voi kierrättää sitä kautta herättämättä kysymyksiä, tutkintaa lähellä oleva henkilö kommentoi.

"Olemme sitoutuneet asian selvittämiseen"

Dansken hallituksen puheenjohtajan Ole Andersenin mukaan asia otetaan hyvin vakavasti ja tutkitaan perusteellisesti, mistä pankin tilaamaselvitys oli esimerkki.

– Olemme sitoutuneet asian selvittämiseen. Uskon olevan kaikkien intresseissä, että johtopäätökset tehdään vahvistettujen faktojen pohjalta eikä yksittäisten tiedonmurujen, Andersen kommentoi FT:lle.

Aiemmin rahanpesuskandaalin yhteydessä puhuttiin selvästi alle kymmenestä miljardista dollarista, mutta uudet tiedot nostavat sen suurempaan kokoluokkaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja