Frida Karlsson valtavan myllerryksen keskellä – Petter Northug ärähti: "Tämä tuhoaa Tour de Skin"

Etenkin Ruotsissa on taitettu peistä hiihtotähti Frida Karlssonin Tour de Skillä saaman kolmen minuutin aikarangaistuksen jäljiltä. Tilanteesta on ärähtänyt myös norjalaislegenda Petter Northug.

Karlsson hylättiin ja hän sai varoituksen. Keltainen kortti on hänelle jo maailmancup-kauden toinen, minkä johdosta Karlsson sai Tourille kolmen minuutin aikarangaistuksen.

Karlssonin aiempi varoitus oli maailmancup-kauden avausviikonlopulta marraskuulta Rukan sprintistä. Ruotsissa on nostettu kissa pöydälle: pitäisikö kauden aiemman varoituksen vaikuttaa enää Tourilla?

Ruotsin maajoukkueen johtaja Anders Byström teki Expressenille mielipiteensä selväksi: varoitusten pitäisi nollautua Tourille ja arvokisoihin.

Myös Norjan hiihtolegenda, nykyisin maansa TV 2:n asiantuntijana toimiva Petter Northug on sitä mieltä, että sääntö pitäisi muuttaa.

– Minusta on liian tiukkaa, että siitä saa kolme minuuttia. On yksi asia saada keltainen kortti ja pudota siitä viimeiseksi. Se kuitenkin tuhoaa Tourin, Northug sanoi.

Northugin mukaan yksittäisen episodin "ei pitäisi pilata" koko Touria, eli hänkin on sen kannalla, etteivät kauden aiempi varoitus saisi enää vaikuttaa.

– Voin sanoa, että se (sääntö) pitäisi muuttaa, heidän pitäisi katsoa sitä uudelleen. Tämä tuhoaa Tour de Skin. Haluaako FIS (Kansainvälinen hiihtoliitto) tuhota Tour de Skin?

Karlsson, jonka sisällä on myllertänyt ja joka puhui jo kotiin lähtemisestä, nieli kohtalonsa.

– Säännöissä lukee näin, joten en voi sanoa mitään siitä. Tämä tuntuu kuitenkin rankalta, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat