Frendit ei ollut pelkkää juhlaa – tähdet avautuvat ahdistuksistaan

Frendit-näyttelijät eivät aina pystyneet nauttimaan suosikkisarjan saamasta valtavasta huomiosta.

Vaikka olisit kuinka maassa, Frendit piristää. Komediasarja on kuin iso, turvallinen huopa, johon voi kääriytyä ja pian ruudusta tutut kuusi ystävystä tuudittavatkin katsojansa kotoisiin ja lämpimiin tunnelmiin.

Frendien tuomaa lämpöä lisää tieto siitä, että ohjelmassa nähdään kuusi näyttelijää, jotka olivat myös oikeassa elämässä mitä parhaimpia ystäviä, ja kuvauksissa he saivat pitää yhdessä hauskaa.

Televisiohistorian iloisimman ohjelman maine on kuitenkin vaakalaudalla, sillä ohjelman tekeminen ei ollut tekijöille pelkkää hupia.

David Schwimmer, joka näytteli Rossia, kertoi haastattelussa vastikään, että ohjelman uskomaton menestys oli hänelle pääosin aikamoista tuskailua ja sotki hänen yksityiselämänsä.

– Se oli aika järkyttävää ja se sotki ihmissuhteeni pitkäksi aikaa, Schwimmer kertoo.

– Näyttelijänä työni oli tarkkailla elämää ja ihmisiä, joten olin tottunut kävelemään kaula pitkänä katsellen ihmisiä. Julkisuus vaikutti täysin päinvastaisella tavalla, halusin piiloutua lippalakin alla, ettei minua nähtäisi. Jonkin ajan kuluttua tajusin, etten enää katsellut ihmisiä, vaan yritin piiloutua.

Schwimmer ei ole yksin nihkeiden kokemustensa kanssa. Myös muut näyttelijät ovat kertoneet nahkeista tunnelmista suosikkisarjan ympärillä.

Viime vuonna Lisa Kudrow, joka näytteli Phoebea, kommentoi miltä kuuluisuus tuntui hänestä.

– Ennen kuin on tunnettu, sitä ajattelee, että jos on kuuluisa, niin on rakastettu ja ihailtu. Sitten, kun todella kokee kaiken sen huomion ja kaikkia kiinnostaa mitä olet tekemässä ja kaikki haluavat ottaa kuvia yhdessä kanssasi, niin se ei tunnu lämpimältä halaukselta. Se tuntuu lähinnä hyökkäykseltä, nainen tylytti Daily Expressissä.

Courteney Cox, joka tuli tutuksi Monicana, taas on kertonut, että sarjan menestys sai hänet pelkäämään näyttelemistä missään muussa televisio-ohjelmassa tai elokuvassa.

– Frendit oli televisiomenestyksen kulmakivi, joten jänistin kokeilemasta mitään muuta. Minusta tuntui, että ihmiset sanoisivat että ”hänen pitäisi olla hyvä tässä ohjelmassa, mitä hänelle oikein tapahtui?” hän paljasti Telegraphille.

Joeyta näytellyt Matt Le Blanc ei myöskään nauttinut elämästä valokeilassa.

– Oudointa oli kävellä huoneeseen, ravintolaan, baariin, elokuvateatteriin, mihin tahansa missä on paljon ihmisiä, ja kaikki lopettavat sen mitä ovat tekemässä ja huomioivat, että olet huoneessa, hän kuvaili Boston Commonille.

– He tuntevat, tai ainakin kuvittelevat tuntevansa, sinut – he tietävät nimesi, he tietävät mitä teet ammatiksesi, he tietävät paljonko tienaat, he tietävät mistä olet kotoisin, mutta sinulle he ovat kaikki tuntemattomia, mies pohti ihmisten huomiota.

Frendit siis saattelevat katsojansa kohti lämpimiä ja onnellisia tunteita, mutta fanien rakkaus ja koko maailman huomio ei ole ollut näyttelijöille itsellensä pelkkää juhlaa.

Lähde: E-Online

Lue myös:

    Uusimmat