Frederik, Tapani Kansa ja Danny valloittavat kesäfestarit: "Fanit nuorentuvat koko ajan!"

Suomalainen festarikesä saa aivan uudenlaista potkua, kun Tapani Kansa, Frederik ja Danny lähtevät yhteiselle kiertueelle tulkitsemaan ikivihreitä hittejään. 

Finnhittien kuninkaat, eli Danny, 73, Frederik, 71, ja Tapani Kansa, 67, nähdään muun muassa Himos Juhannuksessa ja Iskelmä Festivaaleilla. Kiertue kattaa yhteensä 20 keikkaa.

– Tämähän on ihan loistava idea! Festaritkin ovat tajunneet, että paikalle pitäisi saada myös vanhempaa yleisöä. Ei kaikki voi olla räppäreitä tai poppareita, Frederik huudahtaa. 

– Tänä päivänä rap-musiikki on muotia, mutta yli puolet Suomen kansasta on yli 30-vuotiaita. Me pidättäydytään tällaisissa melodisissa, hyvissä biiseissä, Danny säestää kollegaansa.

– Pohjimmiltaan idea tuli siitä, että meidät halutaan sinne. Meillä on paljon ystäviä, ja meidän musiikistamme digataan. Sekä vanhat että nuoret, eivät ne ole pelkästään yli kolmekymppiset, jotka meitä kuuntelee, toteaa Tapani Kansa. 

Miehet kertovat, että keikoilla kuullaan niin sooloesityksiä kuin yhteisiä numeroita. Mukana on luonnollisesti myös kattava livebändi. 

– Luvassa on vauhdikasta ja intensiivistä menoa, lupaa Tapani Kansa. 

– Kyllä meillä hauskaa tulee olemaan. Tietysti pannaan toisiamme vähän halvalla huumorimielessä. Itseironiaa pitää olla! Danny aina keksii minusta jotain puoli-ilkeyksiä ja minä keksin takaisin, Frederik veistelee pilke silmäkulmassa. 

– Sinä olet kyllä keksinyt enemmän, Danny toppuuttelee kolmikon nauraessa makeasti. 

Fanikulttuuri kokenut isoja muutoksia

Kolmikko on täynnä rautaista ammattitaitoa, sillä niin 73-vuotias Danny, 71-vuotias Frederik kuin 67-vuotias Tapani Kansakin ovat kiertäneet tanssilavoja jo yli 50 kesän ajan.

Vuosikymmenten aikana muusikoiden fanikunta on paitsi laajentunut, myös kokenut suuria muutoksia. 

– Ennen pyydettiin nimikirjoituksia, nyt halutaan selfie. Ja nykyään tulee sähköposteja, ei kirjeitä, Tapani Kansa kertoo kokemuksistaan.

– Minun fanit vaan nuorentuvat koko ajan! Netin valta on myös suuri, videoitani katsotaan Youtubessa tuhansia kertoja, toteaa Frederik. 

Tapani Kansa kiittelee sitä, että nykyään fanit kertovat avoimesti hänen musiikkinsa vaikutuksesta elämään. 

– Ihmiset tuovat ilmi arvostuksensa. He kertovat usein, mikä merkitys omalla työllä ja lauluilla on heille ollut elämän vaikeissa kriisitilanteissa, sairauksissa tai yksinäisyydessä. Se on valtavan palkitsevaa.

Finnhittien kuninkaan vierailivat myös Huomenta Suomessa kertomassa suunnitelmissaan. Katso kolmikon vierailu jutun yläosan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja