Frederik sai vain 41 ääntä vaaleissa – pettyi tulokseen, mutta siirtää katseensa tulevaan: "Voin lähteä vielä kerran ehdokkaaksi"

Frederik tienasi miljoonia urallaan – saa nyt eläkettä 800 euroa kuukaudessa 5:25
Frederik tienasi urallaan miljoonia - saa nyt eläkettä 800 euroa kuukaudessa.

Frederik on ollut kolme kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Laulaja Ilkka “Frederik” Sysimetsä oli ehdolla eduskuntavaaleissa Vapauden liitto -puolueen listoilla. Laulaja keräsi 41 ääntä, eikä häntä valittu eduskuntaan.

MTV Uutiset tavoitti Sysimetsän maanantaiaamuna ja hän myönsi, että on pettynyt äänisaaliiseen.

– En voinut tehdä vaalityötä ollenkaan, kun olin pois Suomesta seitsemän kuukautta ja tulin viime yönä takaisin Kanarialta Suomeen. Eihän se vaalitulos kovin hääppöinen ollut.

Sysimetsä myöntää, että vaalityö jäi tänä vuonna vähäiseksi.

– Minulla on Facebookissa paljon ihmisiä, mutta en tuonut siellä esille, että olen ehdokkaana. En kehdannut tehdä. Olisi pitänyt tuoda paremmin ilmi, mutta olen niin kiltti.

– En myöskään ehtinyt Suomeen kansalaisten pariin paistamaan makkaraa. Ei sitä tietenkään sillä voiteta, mutta tärkeä asia kuitenkin.

Sysimetsä on ollut kaksi kertaa aiemmin ehdolla, vuonna 2007 hän oli Perussuomalaisten ehdokas Helsingin vaalipiirissä ja vuonna 2015 Muutos 2011 -puolueen riveissä. Sysimetsä siirtää haastattelun aikana katseensa jo tulevaan.

– Olen aikaisempina vuosina saanut paremman vaalituloksen. Jos olen kunnossa vielä ensi vaaleissa, voin lähteä vielä kerran ehdokkaaksi ja korjata nämä virheet, mitä tein tänä vuonna, Sysimetsä paljastaa.  

Sysimetsä kertoo, että hän seuraa aktiivisesti politiikkaa.

– Kirjoitin Riikka Purralla sähköpostiviestin, että nyt puuttuu jämäkkyyttä ja muuta tyyliä äkäisemmäksi. Hän vastasi viestiini ja kiitti neuvoista. Tykkään Purrasta ja hän on miellyttävä ihminen.

Nämä julkisuuden henkilöt nousivat eduskuntaan 1:24
Nämä julkisuuden henkilöt nousivat eduskuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat