Fox News: Donald Trump aikoo nimittää tyttärensä ja vävynsä ratkaisemaan Yhdysvaltojen talouden avaamista koronakriisistä

Kuten koko muunkin maailman, myös Yhdysvaltain talous on ongelmissa koronaviruspandemian ja sen seurauksien vuoksi.

Presidentti Donald Trump on haaveillut jo pidemmän aikaa maan talouden avaamisesta, vaikka pandemia velloo tällä hetkellä Yhdysvalloissa todella pahasti. Yhdysvalloissa on sekä maailman eniten todettu koronavirustartuntoja että siitä seuranneita kuolemia. Tartuntoja on ainakin 581 000 ja kuolemia 23 500.

Trump on nimittänyt työryhmän selvittämään koronaviruksen vuoksi tehtyjen rajoitusten poistamista ja maan talouden avaamista, ja työryhmä on määrä julkistaa tänään.

Fox Newsin lähteiden mukaan työryhmään kuuluisi useita Trumpin hallinnon jäseniä ja sitä johtaisi Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows.

Fox Newsin saamien tietojen mukaan työryhmässä olisivat mukana myös Trumpin tytär Ivanka Trump sekä hänen aviomiehensä Jared Kushner. Molemmat työskentelevät Valkoisen talon neuvonantajina ja Kushner on myös Lähi-Idän rauhansuunnitelman pääarkkitehti.

Lähde ei ollut varma siitä, kuuluuko työryhmään virallisesti yhtään Trumpin hallinnon ulkopuolista jäsentä vai toimivatko ulkopuoliset vain avustajina ja neuvonantajina.

Toinen lähde on kuitenkin kertonut myöhemmin uutistoimisto AP:lle, että Trumpin tytär ja vävy eivät välttämättä kuulukaan tähän työryhmään.

Asia selvinnee varmaksi, kun työryhmä julkistetaan.

Trump kertoi maanantaina Twitterissä, että talouden avaamista koskeva päätös tehdään hyvin pian.

Lue myös:

    Uusimmat