Kommentti: Valkoinen talo luovutti taistelun koronavirusta vastaan – se näkyy nyt paitsi teoissa, myös sanoissa

4:40
Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows (oik.) puhui asiasta CNN:n State of the Union -ohjelmassa.

Valkoisen talon kansliapäällikkö sanoi, ettei koronapandemiaa voi kontrolloida. Samaan aikaan maan johdossa pyörii jo toinen tartuntarypäs, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Tuomo Hyttinen.

– Emme voi kontrolloida pandemiaa. Voimme vaikuttaa siihen, että saamme rokotteen ja hoitokeinoja.

Näin lausui Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows CNN:lle sunnuntaiaamun kaapeli-tv-ohjelmissa. Viesti tuli arkaan ajankohtaan, sillä parhaillaan Valkoisessa talossa jäljitetään jo toista koronatartuntarypästä kuukauden sisällä.

Lauantai-iltana alkoi tihkua tietoja siitä, että kolme henkilöä varapresidentti Mike Pencen lähipiiristä on saanut positiivisen koronatestituloksen. CNN:n mukaan tartunnan saaneita olisi kaikkiaan viisi.

Yksi vahvistetuista tartunnan saaneista on Pencen kansliapäällikkö Marc Short, jota varapresidentti tapaa usein kasvotusten.

Vaikka varapresidentti Mike Pence altistui tartunnalle, hän jatkaa maan kiertämistä entiseen tapaan. Tänään sunnuntaina Pencen pitäisi kampanjoida Pohjois-Carolinassa, maanantaina Minnesotassa ja tiistaina sekä Pohjois- että Etelä-Carolinassa.

Viime ryppäästä vain kuukausi

On ollut jo pitkään tiedossa, että Valkoisessa talossa ei juuri piitata koronaohjeistuksista. Maskit tai turvavälit eivät kiinnosta, vaikka Valkoinen talo on maan johtajan, presidentti Donald Trumpin työpaikka ja koti.

Viimeksi korona riehui Trumpin lähipiirissä lokakuun alussa. Tuolloin presidentti itse sekä parikymmentä muuta ihmistä sairastuivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Eikä kunnollista tartuntajäljitystä ole tehty vieläkään.

Presidentti elättelee vielä toiveita käänteestä

Viimeksi eilen lauantaina presidentti Trump sanoi kampanjatilaisuudessa, että maan korkeat koronatartuntaluvut ovat taittumispisteessä.

Trump puhui päivänä, jolloin Yhdysvalloissa kirjattiin toiseksi eniten päiväkohtaisia tartuntoja. Trump puhui Wisconsinin osavaltiossa, joka välkkyy kartalla punaisen pahaenteisenä tartuntamäärien vuoksi.

Presidentti voi uskotella kansalle mitä vain, mutta hänen hallintonsa tekemiset, tekemättä jättämiset ja nyt myös puheet kertovat, että koronavirus on voittanut.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja