Mainos

Fortum kiisti Putinin puheet heti tuoreeltaan: "Taisi olla uutisankka!"

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kommentti Suomen Fortumin sijoituksista on herättänyt kummastusta. Putin puhui presidentti Sauli Niinistön tapaamisen yhteydessä Fortumin uudesta sijoituksesta Venäjälle. Fortumin viestintä kuitenkin kiisti tiedon tuoreeltaan Twitterissä.

Putinin mukaan Fortum aikoisi sijoittaa neljä miljardia euroa venäläiseen sähköenergiaan Siperiassa ja Uralilla. Fortum on kuitenkin toista mieltä:

– Taisi olla uutisankka ja väärinkäsitys! Saimme juuri päätökseen yli neljän miljardin investointiohjelma Venäjällä, tviittasi Pauliina Vuosio Fortumin talousviestinnästä.

Niinistö puhui taloussuhteista muutoin ja totesi, että kaikesta huolimatta kauppasuhteet maiden välillä ovat pysyneet aika aktiivisina.

Venäläistoimittaja tiedusteli Niinistöltä, miten Suomi tasapainottelee eurooppalaisten direktiivien ja kansallisten intressien välillä. Presidentti päätti pitkän vastauksensa:

– Me olemme siinä määrin yksioikoista porukkaa Suomessa, että me emme vertaile etuja. Me toimimme niin kuin on päätetty. Se on sanktioiden sanoma, ja sitten toimimme niin kuin hyvän naapurin kanssa niissä rajoissa voidaan toimia.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.