Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Suomen ja Venäjän rajanylityssopimus Niinistön vierailun parasta antia

0:44

Presidentti Sauli Niinistö on päättänyt vierailunsa Moskovassa. Eilen Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoivat sopineensa Pohjois-Suomen rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisista rajoituksista. Rajasopimus oli Niinistön Venäjän-matkan konkreettisinta antia, arvioi Moskovasta kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

– Rajasopimus oli ehdottomasti presidenttien tapaamisen tärkein anti. Vladimir Putin kertoi tiedotustilaisuuden alkupuolella, että presidentit ovat saavuttaneen jonkinlaisen sovun siitä, että rajaliikennettä aiotaan rajoittaa väliaikaisesti kahdella rajanylityspaikalla Pohjois-Suomen kautta.

– Tänään tavatessaan toimittajia presidentti Niinistö vielä täsmensi sopimusta, joka vaatii Suomessa vielä valtioneuvoston esitystä ja presidentin esittelyä. Tätä on käsitelty jo kauan ja perusteellisesti, ja ilmeisesti asia alkaa olla aika taputeltu myös Suomen päässä, Tikka sanoo. 

Venäjällä Niinistön vierailu ja rajasopimus jäivät uutisoinnissa Brysselin tapahtumien varjoon.

–  Venäläismediat ovat kyllä uutisoineet rajasovusta, mutta se ei ole herättänyt täällä suurta huomiota. Lisäksi eilisiltana venäläismedian huomion kiinnittivät Putinin kommentit Fortumin neljän miljardin lisäinvestoinneista Venäjälle, mutta tästähän on nyt todettu, että kyse oli sekaannuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.