Formulasirkus: Mika Häkkinen viettää juhlaviikonloppua Monacossa – mutta miksi ihmeessä maailmanmestarin luksusjahdin kannelta löytyy formula-auto?

F1-kauden kiistaton timantti, Monacon GP, avasi osakilpailun perinteiseen tyyliin jo torstaina vapaiden harjoitusten merkeissä. Radalle ei ole tehty suuria muutoksia vuoden 1929 jälkeen ja Monacon rata tunnetaankin vanhanaikaisena, jopa paikoittain vaarallisena, katuratana.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Tiukat ja kapeat mutkat tekevät ohittamisesta haastavaa ja kolareilta on vaikea välttyä. Juuri näistä syistä aika-ajot ovat perinteisesti olleet ratkaisevassa asemassa Monte Carlossa, mutta viime kaudet ovat antaneet viitteitä uudesta suunnasta.

Verstappen ja Ricciardo suuren äärellä

Red Bullille povataan onnistunutta viikonloppua. Perinteisesti Monte Carlon kapeilla kaduilla hyvin pärjänneellä tallilla onkin saumat viedä tiimi vaikka kaksoisvoittoon, mutta tämä vaatii pienen onnenpotkun lisäksi kuskikaksikolta keskittymistä, malttia ja viisasta, kypsää ajamista.

Viikon Racebookissa nähdään Red Bullin nuorempi puolisko, herkkä ja lahjakas Max Verstappen. F1-analyysien sijaan Racebook-naamakirjassa keskitytään kuitenkin olennaiseen – esimerkiksi siihen, mitä Verstappen laulaisi Kimi Räikkösen karaokebaarissa.

Kolmen suomalaisen voimin

Tänä viikonloppuna suomalaiset muistelevat Mika Häkkisen voittoa Monacossa 20 vuotta sitten. Samana vuonna Häkkinen vei myös maailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa. Mercedes-kuski Valtteri Bottas juhlistaa Häkkisen uraa konkarin värein maalatulla kypärällä.

Bottaksen ja Häkkisen lisäksi varikkotoimittaja Mervi Kallio ja F1-selostaja Niki Juusela tapaavat Ferrari-kuski Kimi Räikkösen, jonka viikonloppu päättyi karmaisevaan pettymykseen vuosi sitten Monte Carlossa. Viikon Formulasirkuksessa ei kuitenkaan muistella menneitä, vaan nautitaan glamourista – peräti kahden eri jahdin kannella.

Euroopan eksklusiivisin kohde

Legendaarinen Monacon osakilpailu nostattaa tunteita ja herättää kiinnostusta myös F1-piirien ulkopuolella. Historiallisen kaupunkivaltion pääkaupunki Monte Carlo tunnetaan hulppeista rakennuksista, luksuspaateista sekä ulkomaalaisiakin viehättävistä alhaisista veroista.

Myös usea formulakuski on vaihtanut kotipaikkakuntansa pölyt Monacon korkealuokkaisempaan elintasoon ja Monte Carlon kaduilla törmääkin harvakseltaan telkkarista tuttuihin kasvoihin, etenkin tänä viikonloppuna.

Formulasirkus katsottavissa nyt myös Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat