Formulasirkus: Räikkösen Racebook-paljastukset – mitä Ferrari-kuski kertoo tallitoveristaan Vettelistä?

F1-kauden neljäs osakilpailu ajetaan Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Bakussa arvostetaan urheilutapahtumia ja erityisesti F1-osakilpailusta on lyhyen ajan sisällä muodostunut tärkeä osa paikallisten urheiluvuotta.

MAINOS

Azerbaidzhanin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 10.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Azerbaidzhanin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Viikon Formulasirkuksessa varikkotoimittaja Mervi Kallio vierailee Bakun hulppealla Olympiastadionilla, luo Racebook-profiilin Ferrari-kuski Kimi Räikköselle sekä tutustuu viikonlopun estradiin, eli Bakun tekniseen katurataan, seuranaan Mercedes-kuski Valtteri Bottas.

Shanghaissa ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt Daniel Ricciardo taisteli voittoon myös vuosi sitten Bakussa. Vaikka australialaisen tulevaisuus on kysymysmerkkejä täynnä, ovat 28-vuotiaan Red Bull -kuskin parhaat vuodet todennäköisesti vasta edessä. Yhteensä kuusi osakilpailuvoittoa nimiinsä ottanut Ricciardo tunnetaan varikolla vitsikkäänä hymypoikana – hän muun muassa esitteli F1-maailmalle ensimmäisenä australialaisen ”shoey”-perinteen, eli siis alkoholipitoisen juoman nauttimisen suoraan kengästä. Lisää juttua Ricciardon samppanjahetkistä palkintokorokkeilla luvassa viikon Formulasirkuksessa.

Suomalaiskuskit radalla ja sen ulkopuolella

Viikon jaksossa tavataan myös molemmat kärkitalleja edustavat suomalaiskuskit. Mercedes-kuski Valtteri Bottas on kerennyt alkukauden aikana kokea jo lähes kaikki F1-tunneskaalan värit, mutta tapahtumarikkaista kisoista huolimatta Bottaksen usko omaan suorituskykyyn on kova. Nastolalainen kertoo Mervi Kalliolle paitsi tuntemuksistaan viikonlopun GP:n alla, myös Bakun radasta ja sen tarjoamista haasteista ja mahdollisuuksista.

Viikon jaksossa mukana myös Ferrari-kuski Kimi Räikkönen, jolle luodaan profiili Formulasirkuksen ikiomaan Racebook-naamakirjaan. Räikkönen kertoo miten toimisi pulassa sekä paljastaa esimerkiksi lempiaineensa koulussa.

Urheilukaupunki Baku

Baku on kiehtova ja monille vielä varsin tuntematon kohde. Monia kansainvälisiä kisoja isännöinyt kaupunki tarjoaa upeat puitteet niin urheilulle kuin muullekin vapaa-ajanvietolle. Etenkin ilta-aikaan Idän Pariisinakin tunnettu monikulttuurinen kaupunki myös hurmaa kauneudellaan. Kaupungin viehättävimpiä alueita, kuten esimerkiksi vanhaa kaupunkia, esitellään myös 6km pitkän katuradan varrella.

Tutustu Bakuun Mervi Kallion johdolla viikon Formulasirkuksessa, jonka löydät ohjelman päätyttyä myös MTV Katsomosta.


Lue myös:

    Uusimmat