Mainos

Formulanäytöstä seurasi 50 000 ihmistä

Autovalmistaja Toyotan järjestämän näytösajon ajoi italialaiskuljettaja Jarno Trulli.

Helsingin ydinkeskustaan kerääntyi lauantaina iltapäivällä noin 50 000 ihmistä seuramaan Formula 1 -auton näytösajoa. Komisario Jari Mäkiniemi arvioi tapahtuman sujuneen väkimäärään nähden rauhallisesti.

Ongelmia tosin aiheuttivat esimerkiksi kahden rakennuksen katoille kiivenneet ihmiset. Järjestäjä kuulutti, että auto ei liiku ennen kuin ihmiset ovat tulleet alas, mutta kaikki eivät totelleet.

- Katolle kiipeäminen oli todella vaarallista. Tällaista asiaa ei pystytty ennakoimaan etukäteen, Mäkiniemi sanoo.

Fennia-korttelia ympäröivät kadut oli suljettu liikenteeltä kello 14.30-16.00. Korttelia kiertävät Kaisaniemenkatu, Vilhonkatu ja Mikonkatu. Teiden sulkemisen vuoksi myös julkinen liikenne kulki eri reittejä.

Mäkiniemi arvioi, että autoja oli liikenteessä normaalia vähemmän. Ruuhkia ei tullut, mutta matkanteko saattoi kiertoreittien vuoksi olla hidasta.

Keskustan parkkipaikat olivat kortilla, joten monet formulaa katsomaan tulleet parkkeerasivat autojaan varsin villisti. Kun keskustan parkkipaikat olivat varattuja, autoja jätettiin lähialueen kentille ja aukioille.

Pahemmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Muutama humalainen vietiin putkaan.

Paikalle oli puuhattu formulanäytöstä vastustavaa mielenosoitusta, mutta osanotto oli vähäistä. Poliisin mukaan paikalla oli seitsemän mielenosoittajaa.

Näytösajo oli autonvalmistaja Toyotan järjestämä. Rautatientorille oli rakennettu formulavarikko. Kymmenisen minuuttia kestäneen näytösajon ajoi italialaiskuljettajaJarno Trulli.

Paikalla olleiden ihmisten määrän arvioi järjestäjä, pelastuslaitos ja poliisi. Määrää on kuitenkin vaikea täsmällisesti arvioida, koska ihmiset olivat levittäytyneet laajalle alalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.