Formulakohteet pois vedonlyönnistä?

Ruotsi poisti formulakohteet vedonlyönnistä. Veikkauksessa asiaa harkitaan vielä. Taustalla on Ferrari-kuljettajien sopupeli eilisessä GP:ssä.

Ruotsin Svenska Spel-veikkausyhtiö poistaa formula ykköset vedonlyöntipeleistään ainakin toistaiseksi. Syynä poistoon on Itävallan GP:ssä eilen tapahtunut Ferrari-kuljettajien sopupeli, jossa Rubens Barrichello päästi Michael Schumacherin ohitseen kilpailun viime metreillä. Suomen Veikkausta vastaava ruotsalainen peliyhtiö maksaa - poikkeuksellisesti - myös paria Barrichello - M. Schumacher pelanneille voitot.

Veikkauksen taitopelien pelipäällikön Jari Vähäsen mukaan yhtiössä on tänään keskusteltu mahdollisuudesta poistaa formulat pelikohteista, mutta vielä ei olla kuitenkaan tehty mitään päätöstä. -Asiaa ei ole vielä niin vakavasti harkittu, koska formulat ovat taitopeleissä yksi suosituimmista kohteista, mitä se ei taas Ruotsissa ole. Toisaalta pelaajat voivat tässä tapauksessa äänestää myös rahoillaan. Todennäköisesti saisimme enemmän vihaisia asiakkaita, jos vetäisimme formulat kokonaan pois pelikohteista, totesi Vähänen. Pelipäällikkö oli ammattinsa puolesta luonnollisesti harmissaan Ferrarin taktikoinnista Itävallassa. -Se oli vielä niin tökerösti tehty, tuomitsi Vähänen Ferrari-tallin taktikoinnin.

Rallivedonlyönti jäihin

Veikkauskin miettii pitäisiköformulat ottaa pois pelikohteista.

Veikkauksessa ei ole ollut harkinnassa, että se ruotsalaisyhtiön tapaan maksaisi Barrichello - M. Schumacher- parista voitot. -Veikkaus on kerran näin tehnyt. Se oli Ruotsin rallissa, kun Tommi Mäkinen viimeisellä erikoiskokeella pysäytti ja päästi Kenneth Erikssonin ohi. Silloin Veikkausmaksoi Mäkistä pelanneilla, ja sen jälkeen lopetettiin rallivedonlyönti aika moneksi vuodeksi, muisti Vähänen. -Enää tuollaiseen ei mennä, koska meillä on selvät säännöt, joita on noudettava. Ennemmin lopetamme formulakohteet, kuin alamme maksaa kahdesta yhdistelmästä, Vähänen toteaa. Pelipäällikön mukaan on myös mahdollista, että tulevaisuudessa formuloissa pelattaisiin talleja eikä kuljettajia. -Se ei kyllä varmasti kiinnostaisi pelaajia yhtään niin paljon kuin ajajia pelaaminen, epäili Vähänen. Pohjoismaiset veikkausyhtiöt kokontuvat ensi keskiviikkona Helsingissä. Vähäsen mukaan eilinen formulaskandaali on varmasti yhtenä keskustelun aiheena.

(STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat