Fordin sähköautossa ongelmia – ylikuumeneminen voi johtaa ikävään yllätykseen

Mustang Mach-E – Fordin ensimmäinen täyssähköauto 5:03
Katso videolta, miltä näyttää Fordin ensimmäinen täyssähköauto Mustang Mach-E.

Ford on ilmoittanut kutsuvansa takaisin kymmeniätuhansia Mustang Mach-E -sähköautojaan.

Periamerikkalainen autonvalmistaja Ford kutsuu takaisin lähes 50 000 täyssähköistä Mustang Mach-E -katumaasturia. Syynä on auton sähköjärjestelmiin liittyvä ylikuumenemisen riski.

Fordin mukaan ongelmia saattaa esiintyä erityisesti akkujen suorituskyvyn äärirajoilla. Tällaisia ovat esimerkiksi pikalataustilanteet ja voimakkaat kiihdytykset, uutistoimisto Reuters kertoo.

Näissä yhteyksissä akkuihin virtaa ohjaavat releet saattavat ylikuumentua. Tämä puolestaan voi vähentää akkujen syöttämää käyttövoimaa, Ford arvioi.

Ohjelmistopäivitykset heinäkuussa

Fordin mukaan ongelma koskee toukokuun 2020 ja toukokuun 2022 välisenä aikana valmistuneita Mustang Mach-E -malleja. Näiden vuosiluokkien ohjelmistopäivitykset alkavat Fordin mukaan heinäkuun myötä.

Mustang Mach-E tunnetaan Teslan keskihintaisen Model Y -katumaasturin ansiokkaana haastajana.

Jälleenmyyjiä kehotetaan välttämään uusien autojen toimituksia ennen ohjelmistopäivitysten toteuttamista.

Ford kertoi lausunnossaan että “ylikuumeneminen saattaa aiheuttaa releissä muodonmuutoksia ja johtaa niiden jumittumiseen joko kiinni tai auki”.

Onnettomuusriski voi kasvaa

Ylikuumennut rele saattaa myös aueta kesken ajon ja aiheuttaa voimansiirron häiriöitä. Tämä nostaa myös liikenneonnettomuuksien riskiä.

Fordilla on ollut muitakin ongelmia Mach-E-malliston kanssa. Yhtiö on ehättänyt esittää takaisinkutsun 500:lle vuoden 2021 mallille erilaisten vikojen vuoksi.

Eräs niistä liittyy ohjelmistovikaan, joka saattaa aiheuttaa yllätyskiihdytyksiä. Muita syitä ovat muun muassa löysälle jääneet pultit, heikosti istuvat tuulilasit ja ongelmat panoraamakaton asennuksissa.

Lue myös:

    Uusimmat