Ford tyrmäsi Trumpin twiitin – ei aio valmistaa Focus Active -malliaan Yhdysvalloissa

2:34

Ford-autofirma on ilmoittanut, että se ei aio siirtää Focus Active -mallin tuotantoa Kiinasta Yhdysvaltoihin. Kommentti on vastaus presidentti Trumpin taannoiseen twiittiin. Yhtiön mukaan auton tuotanto USA:n maaperällä ei olisi taloudellisesti kannattavaa.

Yllä olevalla videolla esitellään historian ensimmäinen Nascar-Mustang.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja autoyhtiö Fordin välinen sanaharkka on saanut syksyn alussa mediahuomiota.

Ei Focus Activea Jenkkeihin

Elokuussa Ford ilmoitti, että se oli hylännyt suunnitelmansa tuoda Kiinassa valmistettua Focus Active -mallia Yhdysvaltojen markkinoille.

Yhtiön mukaan tariffit, joita Trump on uhannut asettaa Kiinassa rakennetuille kulkupeleille, nostaisi kustannukset liian suuriksi.

Trump Twiittasi

Tämän jälkeen Trump twiittasi siteeraten CNBC-sivuston uutista:

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– "Ford on äkkiä hylännyt aikeensa myydä kiinalaisia autoja Yhdysvalloissa, koska se odottaa yhdysvaltalaisten tariffien olevan suuret!" (CNBC). Tämä on vasta alkua. Nyt tämä auto voidaan rakentaa Yhdysvalloissa, eikä Fordin tarvitse maksaa tullimaksuja!

Ford vastasi

Vielä samana päivänä Ford julkaisi lausunnon, jossa todettiin, että yhtiö ei aio valmistaa kapeille markkinoille suunnattua Focus Active -automalliaan Yhdysvalloissa.

Yhtiön mukaan se ei olisi kannattavaa, koska auton ennustettu vuotuinen myyntimäärä on alle 50 000 kappaletta.

Myös Apple sai huutia

Kyseessä oli kahden päivän sisällä toinen Trumpin twiitti, joka oli suunnattu yhdysvaltalaisille yrityksille, joiden tuotteille kohdistuu tullimaksuja, koska ne tuotetaan Kiinassa.

Aiemmin hän vaati puhelinvalmistaja Applea tekemään iPhone-älypuhelimet Yhdysvalloissa, jos yhtiö ei halua maksaa tuontitulleja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja