Donald Trump riemastui amerikkalaisten Harrikka-boikotista: ”Mahtavaa!”

1:14

Yhdysvaltalaisen moottoripyörävalmistajan ja maan hallituksen välit ovat tällä hetkellä todella heikossa jamassa.

Pääkuvan video

Mazda-kuski jyräsi päälle – moottoripyöräilijä loukkaantui

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mielestä on "mahtavaa", että kuluttajat aikovat boikotoida Harley-Davidsonin valmistamia moottoripyöriä boikotoimista, mikäli yhtiö siirtää tuotantoaan ulkomaille.

– Monet Harley-Davidsonilla ajavat moottoripyöräilijät suunnittelevat yhtiön boikotoimista, jos valmistus siirtyy ulkomaille. Mahtavaa! Useimmat muut valmistajat, joiden joukossa on myös Harley-Davidsonin kilpailijoita, ovat puolestaa tulossa meidän suuntaamme. Todella huono veto [Harley-Davidsonilta], Trump twiittasi.

Trumpin kommentti tuli sen jälkeen, kun hän oli kestinnyt moottoripyöräileviä kannattajiaan golfklubillaan viikonloppuna.

Jännitteet Yhdysvaltain hallituksen ja legendaarisen amerikkalaisen moottoripyörävalmistajan välillä ovat kestäneet jo kuukausia. Kaikki sai alkunsa Trumpin suunnittelemista korotuksista teräksen ja alumiinin tuontitulleihin, millä olisi tarkoitus tukea maan teollisuutta vähentämällä ulkomailta tuotavien materiaalien määrää. 

Monet valmistajat ovat kuitenkin olleet närkästyneitä Trumpin suunnitelmista, koska kotimaisten raaka-aineiden käyttö pakottaisi ne nostamaan hintojaan, mikä puolestaan vaikuttaisi tuotteiden menekkiin. Harley-Davidsonin mukaan se menettäisi vuosittain noin sata miljoonaa dollaria.

EU vastasi suunnitelmiin korottamalla useiden amerikkalaistuotteiden, kuten Harrikoiden, tuontitulleja. Tämä puolestaan on saanut yhdysvaltalaisfirmat harkitsemaan tuotantonsa siirtämistä ainakin osittain pois USA:n maaperältä.

Harrikoiden kysyntä USA:ssa on ollut laskussa jo pitkään, mutta muualla kauppa vetää paremmin. Trumpin mukaan Harley-Davidson käyttää EU:n tuontitullikorotuksia kuitenkin vain tekosyynä tuotantonsa siirtämiseen pois Yhdysvalloista.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja