Mainos

Ford ei Trumpia pelkää – siirtää tuotantoaan Meksikoon

Ford jatkaa suunnitelmiaan siirtää tuotantoaan Yhdysvalloista Meksikoon. Samalla autovalmistaja lupaa säilyttää merkittävien mallien valmistuksen Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen vastavalittu presidentti Donald Trump on arvostellut Fordia tuotannon siirtämisestä Meksikoon. Samalla Trump on sanonut harkitsevansa tullimaksujen asettamista Meksikoista tuotaville Fordeille.

Fordin toimitusjohtaja Mark Fields kertoi haastattelussa uutistoimisto Reutersille, että yhtiö aikoo edetä suunnitelmissaan siirtää tuotantoa Michiganista, Yhdysvalloista Meksikoon.

Fields lupaa, että siirrolla ei ole mitään vaikutusta työpaikkoihin, ja että siirtoa paikataan osittain uusilla investoinneilla avolava-autojen valmistamiseen Kentuckyssa.

Fields lisäsi myös, että polttoaineen matala hinta Yhdysvalloissa tekee pienten autojen valmistamisesta siellä kannattamatonta. Autonvalmistaja joutuisi nostamaan pienen Ford Focuksen hintaa Yhdysvalloissa, jolloin auto ei enää kävisi kaupaksi.

Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford Jr. kertoi tavanneensa Trumpin lokakuussa, eikä hänkään hyväksynyt Trumpin esittämää kritiikkiä. Fordin mukaan hänen isoisoisänsä perustama yhtiö valmistaa Yhdysvalloissa enemmän autoja kuin yksikään toinen autonvalmistaja.


***

0:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.