Ford kutsuu uutusmallinsa takaisin myös Suomessa – käyttö on turvallista, kunhan autoa ei lataa

Ford toi Interceptor-poliisiautoihinsa äärimmäisen lämmitystoiminnon 2:15
Ford toi rapakon takana suosittuihin Interceptor-poliisiautoihinsa koronaviruksen myötä äärimmäisen lämmitystoiminnon, jonka tarkoituksena on tappaa pöpöt auton sisäpinnoilta. Katso videolta, miten se toimii käytännössä.

Yhdysvaltalainen autovalmistaja Ford on toistaiseksi keskeyttänyt ladattavan Kuga-katumaasturinsa toimitukset autossa ilmenneen tulipaloriskin vuoksi ja kutsuu asiakkaille päätyneet autot korjattaviksi.

Ford on joutunut keskeyttämään uuden Kuga-katumaasturinsa toimitukset ja kutsumaan asiakkaille toimitetut autot takaisin. Ongelmat koskevat vain ladattavaa hybridiä eli Kuga PHEV -mallia.

Fordin brittiläiselle Autocarille antaman lausunnon mukaan valmistaja on tietoinen neljästä tapauksesta, jossa auto on syttynyt palamaan.

Tulipalojen syyksi epäillään korkeajänniteakuston ylikuumenemista, joka voi Fordin mukaan tapahtua esimerkiksi auton ollessa latauksessa. Valmistajan tiedossa ei ole, että paloista olisi aiheutunut henkilövahinkoja.

Suomessakin satoja ongelma-autoja

Ennen 26. kesäkuuta valmistettujen autojen toimitukset on keskeytetty. Tämän jälkeen valmistetuissa autoissa ongelmia ei ole havaittu. Autocarin tietojen mukaan tulipaloriski koskee maailmanlaajuisesti noin 27 000 autoa. Suomessa kampanjan piirissä on maahantuojan mukaan noin 300 autoa.

– Autolla ajaminen on turvallista, mutta kunnes auto on tarkistettu ja siihen on tehty tarvittavat muutokset, akkua ei saa ladata ja autolla tulee ajaa vain EV Auto -ajotilassa, Suomen Fordin viestintäpäällikkö Tarja Hammarberg kertoo MTV Uutisille.

Ford on yhteydessä asiakkaisiinsa, joiden autoja takaisinkutsukampanja koskee.

Artikkelia muokattu 12.8.2020 klo 13.25: Kuga PHEV:n myyntiä ei ole keskeytetty, vaan ainoastaan myytyjen autojen asiakastoimitukset, mikäli ne on valmistettu ennen 26. kesäkuuta. Asiakkaille toimitetut ja ennen kyseistä päivämäärää valmistetut autot kutsutaan korjauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat