Ford GT on täynnä hienoa tekniikkaa – tällaista tuulilasia ei ole kenelläkään muulla

Fordin uusi superauto GT edustaa teknisesti viimeistä päivää. The Verge -lehti listasi auton hienouksia ja esitteli myös yllättävimmän elementin.

Keskeltä löytyy tuplaturbomoottori. Hiilikuitua on joka puolella. Ja tuulilasi on tehty hyvin naarmuuntumista kestävästä Gorilla Glassista, joka on tuttu materiaali älypuhelimista. Tämän taustalta löytyy yhteistyö lasivalmistaja Corningin kanssa.

Ford GT:tä varten kehitetty lasi muodostuu kolmesta kerroksesta. Sisäpinta on autoteollisuudessa käytettyä karkaistua hybridilasia. Keskeltä löytyy ääntä eristävä kerros, ja ulkopinta on hehkutettua lasia. Normaalia kevyemmän rakenteen lisäksi pinta on huomattavasti kestävämpi kulutusta vastaan.

Sekä tuulilasi että moottorin suojalasi ovat tätä uutta materiaalia. Hyvän kestävyyden lisäksi tämä uutuuslasi on perinteistä laminoitua lasia jopa 32 prosenttia kevyempi. Lasi on myös 25-50 prosenttia ohuempaa. Mikä tahansa painonsäästö on tärkeää keveyteen tähtäävälle urheiluautolle.

Monet tekniset ratkaisut on esitelty ensin kalliimmissa urheiluautoissa, joista ne ovat siirtynyt edullisempiin ajoneuvoihin. Uusi ja kevyempi lasimateriaali voisi hyvin olla seuraava normaaleissakin autoissa lähitulevaisuudessa yleistyvä ratkaisu, kunhan Ford ja Corning saavat yhteistyössä hinnan kohtuulliseksi.

Ja vielä älypuhelimista opitun perusteella vinkki tuleville Ford GT:n omistajille: älä tiputa sitä lasi edellä betoniin.

Lue myös:

    Uusimmat