Mainos

Floridassa uudelleenäänestys lähellä – Clintonin ja Trumpin ero oli niukimmillaan 28 ääntä

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa republikaaniehdokas Donald Trump on etenemässä lupaavasti ääntenlaskennassa eräissä lopputuloksen kannalta ratkaiseviksi arvioiduissa osavaltioissa. 

Pohjois-Carolinassa Trump johti noin neljällä prosenttiyksiköllä, kun äänistä oli laskettu yli kolmannes. Trump johti ääntenlaskennan alussa niin ikään Virginiassa, jossa demokraattien Clintonin oli ennakkoon arveltu voittavan.

Floridassa ehdokkaat olivat kumpikin saaneet 48,5 prosentin kannatuksen, kun äänistä oli laskettu 87 prosenttia. CNN:n twiitin mukaan eroa oli noin 85 prosentin kohdalla vain 28 ääntä.

Kun äänistä oli laskettu 91 prosenttia, Trump oli siirtynyt niukkaan johtoon (48,8–48,1). Jos ero äänissä jää alle 0,5 prosentin, äänet on laskettava uudelleen.

Sen sijaan Ohiossa Clinton oli vastaehdokastaan edellä melko selvästi.  

Clinton voittaa odotetusti useissa itärannikon osavaltioissa sekä Illinois'ssa.

CNN:n vaaliennusteen mukaan Clinton voittaa Illinois'n lisäksi Vermontissa, Massachusettsissa, Rhode Islandissa, New Jerseyssä, Marylandissa, Delawaressa ja Washingtonissa.

Republikaanien Donald Trump voittaa taas Indianan, Kentuckyn, Länsi-Virgianian, Tennesseen, Mississippin ja Oklahoman osavaltioissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.