Mainos

Trump ja Clinton voittoihin koillisten osavaltioiden esivaaleissa

2:44

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkuudesta kisaavat republikaanien Donald Trump ja demokraattien Hillary Clinton ovat korjanneet isot voitot puolueidensa esivaaleissa.

Esivaaleja käytiin viidessä koillisessa osavaltiossa. Amerikkalaismedian ennusteiden mukaan Trump on vienyt voiton niissä kaikissa.

Ennusteiden mukaan Trump vei voiton Pennsylvaniassa, Marylandissa, Connecticutissa, Delawaressa ja Rhode Islandissa. Hänen haastajansa Ted Cruz ja John Kasich jäivät ilman voittoja.

Trump sanoo katsovansa, että hänet on jo valittu republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Hän kehotti Cruzia ja Kasichia luovuttamaan, jotta republikaanipuolueen rivit saataisiin yhdistettyä.

– Meidän pitää parantaa republikaanipuolue. Minä olen yhdistäjä, tuon ihmisiä yhteen, Trump sanoi.

1:54

Osavaltioiden monimutkaisten vaalitapojen takia vielä ei kuitenkaan ole selvää, kuinka monta valitsijamiestä Trumpilla tarkalleen on voittojen jälkeen. Kokonaismäärän arvioidaan olevan noin tuhat. Trump tarvitsee 1237 edustajaa kesän puoluekokoukseen, jotta voisi tulla suoraan valituksi republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Clintonille neljä voittoa, Sandersille yksi 

Demokraattien puolella Hillary Clinton voitti esivaalit Marylandissa, Delawaressa ja Pennsylvaniassa ja Connecticutissa. Rhode Islandissa voitto on ennusteiden mukaan menossa Bernie Sandersille

Clintonilla on Sandersiin selkeä etumatka puoluekokousedustajien määrässä: uutistoimisto AP:n laskelmien mukaan Clintonilla on jo 90 prosenttia valintaan vaadittavista edustajista.

Siitä huolimatta Sanders vannoo jatkavansa ehdokkuuden tavoittelua. Sanders myös syytti mediaa siitä, että se ei ole ottanut hänen kampanjaansa vakavissaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.