Mainos

Floridassa erikoinen onnettomuus: Poliisi ampui harjoituksessa siviiliä kuolettavasti

0:31

Yhdysvalloissa nainen kuoli ampumahaavaan osallistuessaan poliisiakatemian siviileille tarkoitettuun harjoitukseen Floridassa. Asiasta kertoo Washington Post -lehti.

Turma sai alkunsa, kun nainen ja toinen vapaaehtoinen osallistui simulaatioon tappavasta voimankäytöstä. Lehden mukaan poliisi ei ole kertonut missä nainen ammuttiin ja miten turma pääsi käymään. Naisen ampunut poliisi on toistaiseksi pidätetty virastaan tutkinnan ajaksi.

Poliisiakatemia järjestää Punta Gordan kaupungissa ilmaisia kahdeksan viikon kursseja ihmisille, jotka haluavat tietää enemmän kaupungin hallinnon töistä. Ihmisille opetetaan Wahsington Postin mukaan muun muassa aseen käsittelyä ja etälamauttamien käyttöä. Youtube-videoiden perusteella lehti arvioi, että aseet eivät aikaisemmin ole olleet aitoja. Kurssille valitaan 35 ihmistä.

Nainen osallistui itse kahden tunnin mittaiseen seminaariin, jossa yksi osa oli simulaatio tappavan voiman käytöstä viranomaistilanteessa. Simultaation ideana on laittaa ihmiset pohtimaan tappavan voimankäytön tarpeellisuutta eri tilanteissa.

Paikallisen The News-Press -lehden mukaan 73-vuotias nainen esitti simulaatiossa uhria ja poliisi rikollista. Lehdelle puhuneen valokuvaajan mukaan poliisi ampui naista lukuisia kertoja. Nainen vietiin sairaalaan, mutta menehtyi vammoihinsa.

Floridan osavaltion poliisi tutkii tapausta. Punta Gordan kaupungin poliisipäällikkö on kuvaillut tapausta karmeaksi onnettomuudeksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.