Poliisi ja päällikkö erosivat: 26 vuotta poliisina toiminut sekoitti aseen ja etälamauttimen keskenään ja ampui mustan miehen – video näyttää, miten tilanne eteni

2:10
Näin traaginen tilanne kärjistyi – ei herkimmille!

Poliisin työvaatteissa ollut kamera näyttää, kun poliisi ampuu Daunte Wrightiä, vaikka hän huutaa etälamautinta.

Poliisi pysäytti Daunte Wrightin alun perin vanhentuneen rekisterinumeron vuoksi. Kun Wright laitettiin käsirautoihin ja hän yritti paeta, tilanne eskaloitui. Poliisi huusi käyttävänsä etälamautinta, mutta ampuikin Wrightiä kuolettavati. Paikallinen poliisipäällikkö Tim Gannon sanoo, että poliisin ei ollut tarkoitus ampua aseellaan ketään:  

– Poliisin oli tarkoitus ottaa etälamautin esille, mutta sekoitti sen aseeseensa.

Vielä on kuitenkin epäselvää, miten 26 vuotta työtään tehnyt poliisi onnistui sotkea ase ja etälamautin keskenään. Wrightia ampunut poliisi erosi tehtävistään tutkinnan ajaksi.

Brooklyn Centerin pormestarin Mike Elliottin mukaan kaupunginvaltuusto oli päättänyt erottaa molemmat poliisit jo ennen kuin he itse erosivat viroistaan.

Wright ajoi haavoittuneena jonkin aikaa, kunnes törmäsi toiseen autoon ja kuoli. Toinen autossa oleva matkustaja loukkaantui. Lehdistötilaisuudessa Brooklyn Parkin pormestari kommentoi tapausta näin: 

– Meillä ei ole  varaa tehdä virheitä, jotka johtavat ihmisen kuolemaan. 

Videolla näkyy, kuinka traaginen tilanne tapahtui. Video saattaa järkyttää katsojaa! 

Lähde: Reuters 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja