Flirttailtiinko sinulle baarissa? Asiantuntijoiden mukaan et taatusti edes huomannut

Flirttailtiinko sinulle baarissa? Oletko varma? 

Kansasin yliopisto on julkaissut tutkimuksen flirttailusta. Tulokset ovat yllättäviä: flirttailu ei olekaan jenkkileffoista tutua silmäniskua ja drinkin tarjoamista, sillä flirttailun kohteeksi joutuminen menee monelta täysin ohi. 

Selvitystä varten tutkittiin 52 aikuista, sinkkua hetero-opiskelijaa, jotka istuivat huoneessa ja juttelivat keskenään. Tämän jälkeen he täyttivät kyselyn, jossa pyydettiin myös arvioimaan, oliko puhekumppani flirttaillut heille. Vastaajat myös kertoivat, olivatko itse flirttailleet.

Vastaajista 80 prosenttia huomasi, jos keskustelukumppani ei flirttaillut heille. Opiskelijat eivät kuitenkaan huomanneet, jos joku yritti vietellä heidät: kun opiskelijat arvioivat, kuka oli flirtannut heille, miehet osuivat oikeaan vain 36 prosentissa arvauksistaan. Naisilla meni vielä huonommin: heistä 18 prosenttia huomasi, jos joku flirttaili, kertoo Medical Daily. 

Toisessa samantapaisessa selvityksessä 250 koehenkilöä yritti havaita flirttailua. Tulokset olivat huonoja. Naiset olivat tässäkin kokeessa miehiä huonompia havaitsemaan iskuyrityksiä. Sekä miehet että naiset huomasivat helpommin naisen heittämän flirtin. 

Tutkijoiden mukaan flirttailua on vaikeaa havaita, koska kukaan ei halua ”iskeä” toista ilmiselvästi. Flirttailu onkin hienovaraista ja vaikuttaa usein ystävällisyydeltä. Yleensä flirttailusta ei saa palautetta, joten ihmisen on vaikea tietää, vihjaako hän kiinnostuksestaan taitavasti vai ei.

Lue myös:

    Uusimmat