"Flappy Birdin kuoppaus oli ehkä sovellushistorian nerokkain tempaus"

Vietnamilaisen pelikehittäjän Dong Nguyenin erikoinen päätös poistaa Flappy Bird -mobiilipeli sovelluskaupoista puhuttaa verkkokansaa.

Jopa raivostuttavan vaikeaksi kutsutussa Flappy Bird -pelissä lennetään pienellä linnulla ja pyritään olla osumatta esteisiin.

Peli on nyt poistettu sekä Googlen että Applen sovelluskaupoista. Tosin pelistä on jo ollut liikkeellä erilaisia kopioita.

Peli myös säilyy niissä laitteissa, mihin se on jo ladattu. Väitteiden mukaan Flappy Birdin sisältävistä laitteista olisi tarjottu verkkohuutokaupoissa valtavia summia. Epäselvää on kuitenkin, onko joku tosissaan ollut valmis maksamaan kymmeniätuhansia euroja yksinkertaisella grafiikalla varustetun mobiilipelin takia.

Suuri mysteeri on kuitenkin se, miksi Nguyen päätti kuopata suosiota saavuttaneen pelinsä.

Pelikehittäjä nousi tempauksellaan suuren yleisön tietoisuuteen

Nguyenin kerrotaan ansainneen pelillään jopa 50 000 dollaria päivittäin mainostuloina.

Peli julkaistiin viime toukokuussa. BBC kertoo, että peliä ladattiin yli 50 miljoonaa kertaa, mikä teki siitä kertaheitolla kuluvan vuoden suosituimman mobiilipelin.

Mutta Nguyen itse toteaa pelin tuhonneen hänen yksinkertaisen elämänsä. Hän kertoo Twitterissä vihaavansa nykyään kyseistä peliä.

Hänen mukaansa peliä ei poistettu "lakiin liittyvien syiden takia".

Julkisuudessa pohditaankin nyt, että pelin poisto sovelluskaupoista vaikuttaa nerokkaalta ratkaisulta, oli kyse sitten tahallisesta aikomuksesta tai ei.

Talouslehti Forbesin mukaan kyseessä saattaa olla jopa koko sovelluskaupan historian nerokkaimmasta tempauksesta.

Nguyen nimittäin onnistui ainakin luomaan melkoista säpinää toimillaan.

Forbesin toimittaja Paul Tassi kirjoittaa, että sovelluskaupassa olevien peliarvosteluiden määrä nousi huikeasti poistokohun myötä: 75 000 peliarvostelua muuttui 146 000 arvosteluksi vajaassa vuorokaudessa. Samalla kyseinen luku kielii siitä, että peliä on ladattu sen viimeisinä hetkinä hurjat määrät

Nyt tuo räjähdysmäisesti kasvanut pelaajakunta pystyy edelleen pelaamaan peliä mobiililaitteillaan, ja mainostulot ropisevat Nguyenin taskuun. Ja jos pelin tuomat päivätulot todellakin olivat aiemmin 50 000 dollarin luokkaa, niin kohun aiheuttaman ryntäyksen jälkeen puhutaan vieläkin suuremmista luvuista.

Tassi kuitenkin toteaa uskovansa, että Nguyen poisti pelin yllätyttyään sen saamasta julkisuudesta.

Nguyenin erikoiselta kuulostava veto on johtanut ainakin siihen, että hänen tulevia pelijulkaisujaan tullaan seuraamaan kiinnostuneina maailmanlaajuisesti. Nguyen itsekin muistuttaa Twitterissä tekevänsä jatkossakin pelejä.

Lue myös:

    Uusimmat