Fitness-kaunotar Janni Hussi: Moni laihduttaja sortuu samaan mokaan

Fitness-kaunotar Janni Hussilla ei ole tarjota helppoa ratkaisua kesäkilojen karistamiseen. Naisen yksinkertaisilla vinkeillä tuloksia pitäisi kuitenkin syntyä terveellisesti mutta tehokkaasti.

Syksyn saapuessa kuntosalit alkavat pullistella uusista jäsenistä, kun monet lomalta palanneet suomalaiset haluavat päästä eroon kesän aikana lanteille jämähtäneistä grillimakkaroista ja jäätelötötteröistä. Fitness-kaunotar Janni Hussi totesi MTV3.fille sen karun totuuden, jonka monet jo tietävät.

– Oikotietä onneen ei valitettavasti ole, vaan kaikki lähtee perinteisesti terveellisestä ruokavaliosta ja kuntoilusta. Itse en ainakaan ole vielä löytänyt mitään laihduttavaa pulveria, jota voisi ripotella suklaan päälle, Hussi naurahtaa.

Jotakin kuitenkin on tehtävissä, mikäli housut loman päätteeksi puristavat liikaa. Hussi painottaa kesäkiloista irtautumisessa ruokavalion merkitystä, vaikka liikuntaakaan ei sovi unohtaa. Ylenpalttinen rehkiminen on kuitenkin hyödytöntä, mikäli jääkaapin sisältö ei ole kunnossa.

– 70 prosenttia laihtumisesta tulee ruokavaliosta, loput liikunnasta. Eli vaikka liikkuisi seitsemänä päivänä viikossa mutta syö mitä sattuu, se on ihan yhtä tyhjän kanssa.

Monipuolisuus kunniaan

Liikunnan laadullakin on merkitystä. Hussin mukaan tehokkaimmat tulokset saa yhdistämällä treeniviikkoon monipuolisesti sekä aerobista että anaerobista liikuntaa.

– Lihaskuntotreeni on omiaan aineenvaihdunnan tueksi ja lisäksi kannattaa ottaa aerobista liikuntaa. Sitäkin kannattaa muistaa tehdä vaihtelevasti eri sykkeillä – sekä pitkäkestoista rasvanpolttoliikuntaa että rankempaa intervallitreeniä, Hussi muistuttaa.

Ruokavalion osalta perusliikkuja, jolla ei ole erityisiä kisatavoitteita, voi Hussin mielestä käyttää maalaisjärkeä ja syödä normaalisti kaikkea. Kovia rasvoja ja hiilihydraatteja kannattaa vähentää, proteiinin määrää puolestaan lisätä. Hussi ei sulje proteiinilisienkään käyttöä peruskuntoilijalta pois, mikäli proteiinia ei tunnu kertyvän riittävästi ravinnosta. Omiksi suosikeikseen hyvistä proteiininlähteistä hän mainitsee etenkin kanan ja erilaiset rahkat.

Hussi tahtoo peräänkuuluttaa myös rasvojen merkitystä, sillä niiden karsiminen minimiin ruokavaliosta on varsin yleinen erhe.

– On etenkin monen naisen moka jättää rasvat kokonaan pois. Se kuitenkin sekoittaa hormonitoiminnan ja jumahduttaa aineenvaihdunnan. Hyviä rasvoja kannattaa siis syödä, Hussi painottaa.

Herkuttelukin on sallittua

Liian tiukkapipoiseksi ei laihduttajankaan tarvitse Hussin mielestä heittäytyä. Kerran viikossa vietettävät herkkupäivät eivät ole laihduttajalta kiellettyjä, sillä hyvin sujuneesta treeniviikosta on lupa palkita itsensä. Niin Hussi tekee itsekin, usein esimerkiksi leipomalla.

– Korvapuusteja tulee usein tehtyä, tai jos kevyemmin haluaa ottaa, niin voi nauttia vaikka luonnonjogurttia ja tuoreita marjoja.

Hussi valmistautuu tulevaan syksyyn itsekin treenitunnelmissa, mutta hieman normaalia rauhallisemmissa merkeissä.

– Syksy menee olkapäätä kuntouttaessa. Kisatavoitteet lyödään lukkoon vasta sitten, Hussi kertoo.

(MTV3–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat