Mainos

Finnairin Vauramo: Kotimaan reittien kohtaloa punnitaan lähitulevaisuudessa

Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan yhtiöllä on ongelmia useimpien kotimaan lentoreittien kannattavuudessa.

Vauramo sanoo, että kotimaan lentojen matkustajaluvut vähenevät jatkuvasti, ja asialle on tehtävä jotain. Reittien lopettamisiin Vauramo ei toistaiseksi ota kantaa.

– Katsomme lähitulevaisuudessa, mitä kotimaan lentojen osalta tehdään. Toimenpiteisiin palataan myöhemmin. 

Tappio pieneni

Finnair on onnistunut pienentämään tappiotaan viime vuodesta. Huhti-kesäkuun toiminnallinen liiketappio oli 12,9 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan takkiin tuli 19,6 miljoonaa.

Tulosparannuksen taustalla ovat muun muassa lentopetroolin halventuminen ja tiukka säästöohjelma. Finnair arvoi pääsevänsä nollatulokseen tai jopa plussalle vielä tämän vuoden aikana.

– Meillä on positiiviset näkymät eteenpäin. Toimialamme on tietysti herkkä maailmassa tapahtuville muutoksille, Vauramo sanoo.

Esimerkiksi Kiinan talouden yskähdyksiä seurataan Finnairilla huolestuneena. Yhtiö lentää viikossa useita suoria lentoja neljään kohteeseen Kiinassa. Toimitusjohtaja on kuitenkin toistaiseksi rauhallinen.

– Kiinalaisten ulkomaille suuntautuva matkaaminen kasvaa niin hurjalla prosenttiluvulla, että siellä on kasvua jatkossakin – ellei nyt sitten isompaa shokkia tule.

Uutta työvoimaa palkataan

Finnair palkkaa syksyn aikana yli sata uutta matkustamotyöntekijää. Hakemuksia tuli yli 3400. 

Myös lentäjiä aiotaan rekrytoida pian lisää.

– Tarkkaa määrää tai rekrytoinnin ajankohtaa emme ole vielä määritelleet, mutta lähikuukausista puhutaan, Vauramo lupaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.