Finnairin kummallinen lippukäytäntö: Nuori ei voi ostaa lippua yhdessä muun perheen kanssa

Joillekin Finnairin lentoreiteille on mahdollista ostaa nuorisohintainen lippu, jota ei voi kuitenkaan varata yhdessä muun perheen kanssa.

Lentoyhtiö sai viime viikolla Twitter-tililleen kysymyksen ihmettelevältä asiakkaalta, jonka lentovarauksen teko ei ilmeisesti sujunut aivan ihanteellisimmalla tavalla.

Kysyjä oli varaamassa lentolippuja viisihenkiselle seurueelle, johon kuului kaksi aikuista, kaksi lasta sekä yksi 16-vuotias nuori. Varauksen teko ei kuitenkaan onnistunut, vaan nuorelle olisi pitänyt tehdä oma erillinen lippuvaraus.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Lentoyhtiö perusteli erikoista varauskäytäntöä sillä, että eri lipputyyppejä ei voi yhdistää samaan varaukseen. Nuorisolippuja on mahdollista ostaa tietyille lentoreiteille. Lippualennus koskee 12–25-vuotiaita matkustajia.

– Mikäli 16-vuotiaalle halutaan ostaa nuorisohintainen lippu, hänelle tulee tehdä oma varaus, koska kyseessä on eri lipputyyppi, selventää Satu Haataja Finnairin viestinnästä.

Pelkoa perheen sijoittamisesta istumaan eri puolille konetta ei kuitenkaan ole: vierekkäiset istumapaikat varmistetaan lähtöselvityksen yhteydessä.

– Sinänsä samalla varauksella oleminen ei takaa vierekkäisiä istuinpaikkoja. Haluamansa istuinpaikat voi varmistaa ostamalla paikkavarauksen etukäteen. Lähtöselvitysvaiheessa voi valita istuinpaikan kuluitta niiden paikkojen joukosta, joita ei ole etukäteen ostettu.

Lue myös:

    Uusimmat