Finnairin Bangkokin-kone ehti olla ilmassa vain vartin – tästä paluu Helsinki-Vantaalle johtui

Finnairin Bangkokin-koneen palaamisen Helsinki-Vantaan lentokentälle aiheuttanut höyry liittyi väärään paikkaan päätyneeseen jäänpoistoglykoliin, kertoo Onnettomuustutkintakeskus OTKES.

Finnairin Bangkokiin matkalla olleen lentokoneen A350 matka päättyi toissapäivänä ennen kun se ehti edes alkaa, kun matkustamoon oli alkanut puskea silmämääräisesti savuksi tai höyryksi arvioitua kaasua. Tapahtuneen johdosta kone joutui kääntymään takaisin, ollen ilmassa matkustajan arvion mukaan vain 13 minuuttia. 

OTKES kertoo, että hyöryn syntyi, koska glykoli oli päätynyt apuvoimalaitteeseen. Sen mukaan Finnair jatkaa yhteistyökumppaniensa kanssa asian selvittämistä huolehtiakseen, ettei vastaava toistu. OTKES ei aloita asiasta tutkintaa.

Tapaus sattuin noin puoli viiden aikaan. Lentokoneessa ollut Ville Peltokoski kertoi MTV Uutisille, että matkustamoon alkoi tulla höyryä heti koneen noustua

– Heti nousussa matkustamoon alkoi tulla reilusti höyryä tai savua, jonka jälkeen kuulutettiin, että kone palaa teknisen vian vuoksi Helsinkiin, hän kertoi.

Video: Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo, miksi yhtiön asiakaspalvelu on ruuhkautunut niin pahoin koronan takia ja mitä sille aiotaan tehdä. 

Korona on ruuhkauttanut Finnairin asiakaspalvelun 3:37

Lue myös:

    Uusimmat