Finnairin Bangkokin lento nousi ilmaan ja kääntyi heti takaisin kentälle – lennolla ollut Ville: "Matkustamoon alkoi tulla reilusti höyryä tai savua"

Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtenyt kone kääntyi miltei heti takaisin, koska koneessa havaittiin savua nousun jälkeen.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutisille, että lento puoli viiden aikaan Helsingistä Bangkokiin joutui palaamaan takaisin kentälle pian nousun jälkeen savuhavainnon vuoksi. 

Koneessa ollut matkustaja Ville Peltokoski kertoo, että hänen arvionsa mukaan lento ehti kestää vain 13 minuuttia. 

– Heti nousussa matkustamoon alkoi tulla reilusti höyryä tai savua, jonka jälkeen kuulutettiin, että kone palaa teknisen vian vuoksi Helsinkiin. 

Peltokoski oli ystävineen matkalla Oulusta Thaimaahan kolmeksi viikoksi lomalle. 

Flightradar-sivuston tiedoista näkee, että kone todellakin teki vain noin vartin kierroksen ilmassa pääkaupunkiseudulla ja palasi takaisin. 

Pelastuslaitos on tarkastanut koneen ja matkustajat jo palanneet takaisin kentälle. Seuraavaksi kone menee tarkastukseen.

– Matkustajat uudelleenreititetään, kun uusi lento löytyy. He, ketkä asuvat pääkaupunkiseudulla, palaavat koteihinsa odottamaan ja muille matkustajille järjestetään tarvittaessa majoitus, Tallqvist sanoo.

Viestintäjohtaja pahoittelee tilannetta, mutta muistuttaa, että lentoliikenteessä mennään luonnollisesti turvallisuus edellä.

Video: Lontoon lentokentällä nähtiin ennennäkemätön suoritus – katso, kuinka kaksi lentokonetta nousivat samanaikaisesti ilmaan. (Video ei liity jutun tapaukseen.)

Lue myös:

    Uusimmat