"Finnair – illaksi kotiin VR:llä": Matin lento Oulusta Helsinkiin peruttiin ja lentoyhtiö tarjosi korvaavaa kahden päivän päähän

MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin 6:13
MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin

Helsinki-Vantaan lentoaseman ulosmarssin vaikutukset tuntuvat Oulussa asti.

Liikematkalla olleen Matti Hautsalon paluu Oulusta Helsinkiin yksin kotona odottavien tyttärien luo tyssäsi Finnairilta tuntia ennen paluulennon lähtöä saapuneeseen tekstiviestiin.

Finnairin lennon AY442 oli määrä lähteä kello 17.35 Oulusta Helsinkiin. Kello 16.16 eli reilu tunti ennen koneen lähtöä Hautsalo sai tekstiviestin, jossa todettiin, että lento on peruttu.

Vartin päästä Hautsalo sai toisen viestin Finnairilta. Siinä lehtoyhtiö viestitti, että se on löytänyt Hautsalolle "parhaan korvaavan lennon".

– Se lento olisi torstaina kello 17.35 eli kahden päivän päästä. Ei mitään viestiä, että korvattaisiin vaikka majoitus, Hautsalo kertoo MTV Uutisille puhelimitse.

– Ei mitään pahoitteluja, ei järkevää vaihtoehtoa, eikä mitään syytä. Onhan se nyt heikkoa kommunikaatiota.

Finnairin viestintä vahvistaa MTV Uutisille, että kyseinen lento Oulusta Helsinkiin on yksi niistä, joihin Helsinki-Vantaalla tiistai-iltapäivällä kello 15 alkanut ulosmarssi on vaikuttanut.

"Finnair, illaksi kotiin VR:llä"

Kahden päivän päästä lähtevää Finnairin tarjoamaa korvaavaa lentoa Hautsalo ei jää odottamaan, vaan suuntaa Helsinkiin junalla.

Hautsalo kertoo, että hänen tyttärensä joutuvat menemään yksin nukkumaan, sillä puoliso on työmatkan vuoksi poissa kotoa.

– Finnair, illaksi kotiin VR:llä. Toinen valtionyhtiö pelastaa ainakin tällä hetkellä, Hautsalo vitsailee.

Finavia tiedotti aiemmin, että ulosmarssi vaikuttaa matkatavarankäsittelyyn Helsinki-Vantaalla. Tilanteen kestosta ei ole tietoa. 

– Tämän takia esimerkiksi matkatavaroiden luovutusajat voivat pidentyä ja lähtöselvityksessä voi olla viiveitä, Finavia kertoo.

Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari kertoi MTV Uutisille uskovansa, että työntekijät palaavat töihin, kun seuraavat työvuorot alkavat.

Syynä työntekijöiden ulosmarssiin on Finnairin tänään ilmoittama päätös lopettaa tarjoamasta sen maahuolinpalveluista vastaavien yritysten työntekijöille työsuhde-edun kaltaisia vyöhykelentolippuja, Ilmailualan Unionin tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat