Helsinki-Vantaalla spontaani ulosmarssi – näin se vaikuttaa kentällä

MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin 6:13
MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalla henkilöstöä on poistunut työpaikoiltaan, kertoo Ilmailualan Unioni AIU tiedotteessa.

Ilmailualan Unionin IAU ry:n ammattiosaston Siviililentoliikenteen työntekijät ry 012 työntekijät ovat poistuneet työpaikoiltaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. 

– Syynä spontaaniin mielenilmaisuun on Finnair Oyj:n tänään ilmoittama yksipuolinen päätös lopettaa tarjoamasta sen maahuolinpalveluista vastaavien yritysten työntekijöille työsuhde-edun kaltaisia vyöhykelentolippuja, Ilmailualan Unionin tiedotteessa todetaan.

Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari kertoo MTV Uutisille uskovansa, että työntekijät palaavat töihin, kun seuraavat työvuorot alkavat.

Finavialta kommentoidaan, että maahuolinpalveluista vastaavat yritykset vastaavat matkustajien matkatavaroista. Finavian tiedotteen mukaan ulosmarssi alkoi kello 15. Tilanteen kestosta ei ole tietoa. 

Finavia kertoo, että ulosmarssi vaikuttaa matkatavarankäsittelyyn Helsinki-Vantaalla.

– Tämän takia esimerkiksi matkatavaroiden luovutusajat voivat pidentyä ja lähtöselvityksessä voi olla viiveitä, Finavia kertoo.

Finavia pyytää olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön matkatavaroihin liittyen. 

– Matkustajat, joilla on mukana vain käsimatkatavaroita ja ennakkoon tehty lähtöselvitys, voivat siirtyä suoraan turvatarkastukseen, Finavia ohjeistaa. 

Finavia ei ole osapuolena ulosmarsissa, mutta se silti pahoittelee tilannetta. 

Ulosmarssineet työntekijät työskentelevät Aviator Airport Services Finlandissa, Swissport Finland Oy:ssa sekä RTG Ground Handling Oy:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat