Helsinki-Vantaan ulosmarssi: Päivi istui 1,5 tuntia koneessa, pois ei päässyt

MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin 6:13
MTV Helsinki-Vantaalla: Näin ulosmarssi on vaikuttanut matkustajiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkalaukut seisovat ulosmarssin vuoksi.

Norwegianin lennon D82616 oli määrä lähteä Helsinki-Vantaan lentoasemalta kello 15.45 Tukholmaan. MTV Uutisten lukija Päivi Ainasoja kertoo istuneensa kyseisessä lentokoneessa puolitoista tuntia odottamassa. 

Syynä on se, että Helsinki-Vantaan lentoaseman matkalaukuista vastaavat työntekijät aloittivat Ilmailualan Unioni AIU:n mukaan "spontaanin ulosmarssin".

– Matkalaukut eivät siirry koneeseen. Olemme istuneet puolitoista tuntia koneessa ja odotettu. Voitaisiin lähteä ilman laukkuja, mutta ei olla saatu myöskään "pushbackia" eli kukaan ei ole työntämässä lentokonetta ulos portilta, Ainasoja kertoo tekstiviestitse MTV Uutisille.

– Harmittaa niiden puolesta, jotka myöhästyvät Arlandan jatkolennoilta. 

Syynä työntekijöiden ulosmarssiin on Finnairin tänään ilmoittama yksipuolinen päätös lopettaa tarjoamasta sen maahuolinpalveluista vastaavien yritysten työntekijöille työsuhde-edun kaltaisia vyöhykelentolippuja, Ilmailualan Unionin tiedotteessa todetaan.

– Kukaan ei voi poistua myöskään koneesta. Olisi liian iso operaatio, Ainasoja sanoo.

– On erikoinen tilanne näin yllättäen, hän jatkaa.

Lentoliikennettä seuraavan Flighradar24-sivuston mukaan lento pääsi lopulta matkaan 17.24 eli yli puolitoista tuntia suunniteltua aikataulua jäljessä. 

"Matkatavaroiden luovutusajat voivat pidentyä"

Finavia tiedotti aiemmin, että ulosmarssi vaikuttaa matkatavarankäsittelyyn Helsinki-Vantaalla. Finavian tiedotteen mukaan ulosmarssi alkoi kello 15. Tilanteen kestosta ei ole tietoa. 

– Tämän takia esimerkiksi matkatavaroiden luovutusajat voivat pidentyä ja lähtöselvityksessä voi olla viiveitä, Finavia kertoo.

Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari kertoo MTV Uutisille uskovansa, että työntekijät palaavat töihin, kun seuraavat työvuorot alkavat.

Finavia pyytää olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön matkatavaroihin liittyen. 

– Matkustajat, joilla on mukana vain käsimatkatavaroita ja ennakkoon tehty lähtöselvitys, voivat siirtyä suoraan turvatarkastukseen, Finavia ohjeistaa. 

Ulosmarssineet työntekijät työskentelevät Aviator Airport Services Finlandissa, Swissport Finland Oy:ssa sekä RTG Ground Handling Oy:ssa. 

Klo 18.15: Lisätty tieto Flightradar-sivustolta. 

Lue myös:

    Uusimmat