Finnair aloitti 600 lentäjää koskevat yt:t – näin yhtiö kommentoi

Lentoyhtiö Finnair aloittaa kaukoliikennelentäjiä koskevat yt-neuvottelut Kiinassa leviävän koronaviruksen vuoksi. Määräaikaisia lomautuksia koskevien neuvottelujen piirissä on 600 lentäjää, ja ne alkavat ensi maanantaina.

Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että lomautuksilla varaudutaan koronaviruksen aiheuttamiin pidempiaikaisiin muutoksiin lentoliikenteessä ja henkilöstötarpeessa. Matkustamohenkilökunnan osalta joitakin koulutuksia on siirretty.

– Tarkastelemme myös muita keinoja kuten palkattomien vapaiden pitämistä, sanoo Tallqvist.

Finnair on tähän mennessä perunut kaikki lentonsa Manner-Kiinaan helmikuun loppuun asti. Lisäksi kaikki lennot Nanjingiin ja kaksi viikoittaista lentoa Guangzhouhun on peruttu maaliskuun loppuun asti. Kyse on kaikkiaan 200 lennosta.

Vielä viime viikolla Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoi, että koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset jäävät yhtiön kannalta rajallisiksi.

– Se lausunto pitää edelleen paikkansa. Toki seuraamme edelleen tilannetta ja päivitämme tietoa, kun sitä on saatavilla, Päivyt Tallqvist toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja