Mainos

Finlandia-ehdokkaat julki: Hotakainen tavoittelee toista voittoa

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee tänä vuonna muun muassa aiemminkin Finlandia-palkinnon saanut Kari Hotakainen romaanillaan Henkireikä.

Lisäksi ehdolla ovat aiemmin ehdokkaina olleet Laura Lindstedt toisella romaanillaan Oneiron – Fantasia kuoleman jälkeisistä sekunneista ja Markku Pääskynen romaanillaan Sielut.

Muut ehdokkaat ovat Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat, Pertti Lassilan Armain aika ja Panu Rajalan Intoilija.

– Me raatilaiset seisomme yksimielisesti kuuden ehdokkaan takana, sanoi valintalautakunnan puheenjohtaja Iris Schwank.

Hänen lisäkseen raatiin kuuluivat toimittaja Ilkka Pernu ja kirjakauppias Katri Tuominen. Kolmikko luki ehdokashaarukointia varten pitkälti toista sataa Kirjasäätiölle toimitettua romaania.

– Romaanit yllättivät meidät moniäänisyydellään, temaattisella rikkaudellaan, eri maihin ja eri historian vaiheisiin sijoittuvilla tarinoillaan sekä romaanin genren rajoja kolkuttelevilla toteutuksillaan, Schwank perusteli.

Selja Ahavan teos on raadin mielestä raikas, ajatuksia herättävä ja innostava. Hotakaista raati kiittää tarkasta, tunnekylläisesti latautuneesta lauseesta ja lakonisesta tyylistä. Pertti Lassilan romaani on raadin mukaan ainutkertainen kirja.

Laura Lindstedt luo raadin mielestä romaanissaan tuoretta sanataidetta koskettavasti ja kuulaasti. Markku Pääskysen romaanin kerronta on rytmiltään poikkeuksellisen taitavaa ja kieli lumoavaa, raati kehuu. Panu Rajalan taiteilijakuva I.K. Inhasta on raadin mielestä vahva ja kiehtova romaani.

Palkinnonsaajan valitsee toimittaja, lauluntekijä Heikki ”Hector” Harma. Voittaja julkistetaan 26. marraskuuta. Palkinnon arvo on 30 000 euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.